Vágólapra másolva!
A címvédő Dave Chisnall könnyedén jutott tovább a nyolcaddöntőbe, a regnáló világbajnok, szintén angol Luke Humphries viszont kiesett a negyedik Hungarian Darts Trophy második fordulójában az MVM Dome-ban.

A sportág elsőszámú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán szombat este már zsúfolásig tele küzdőtér várta a sztárokat, és a közönség jó része szemmel láthatóan készült a viadalra: jelmezben, arcfestéssel, mókás sapkában de legalábbis valami táblára írt tréfás üzenettel hívta fel magára a figyelmet.

Darts: Premier League, Luke Humphries
Luke Humphries kiesett
Fotó: Andreas Gora / DPA /

Meglepetések és kilencnyilasok 

A "főműsoridőben" a világelit csaknem valamennyi tagja táblához lépett: Chisnall és Humphries mellett ott volt a kétszeres világbajnok skót Peter Wright, továbbá a szintén vb-győztes Rob Cross, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price és Michael van Gerwen is - írja az MTI.

A színes irokézfrizurájáról és a felesége által készített fejfestéséről ismert Wright 6-0-ra kiütötte az ausztrál Damon Hetát, Chisnall pedig csak egy leget vesztett a korábban a világranglistán második Michael Smith-t búcsúztató walesi Jonny Claytonnal szemben. 

A 2021-es világbajnok, szintén walesi Gerwyn Price 5-2-re vezetett a nyitókörben Jehirszki Györgyöt verő Wessel Nijman ellen, de a holland - többek között egy 141-es kiszállóval - 6-5-re fordított. A változatos meccs elképesztő izgalmakat hozott, de néhány szurkoló ettől függetlenül vonatozással szórakoztatta magát a sörpadok között.

A PDC-nél, valamint a 2020-ban megszűnt BDO-nál összesen ötszörös vb-győztes holland Raymond van Barneveld meglepetésre 6-2-re kikapott a második kiemelt angol Ross Smith-től, míg a vb-címvédő Humphries végig hátrányban volt a "Német óriásnak" becézett Gabriel Clemesszel szemben, és végül 6-5-re alulmaradt. A háromszoros világbajnok Van Gerwen igazi erődemonstrációt tartott, és a nap legmagasabb 104,5-ös átlagával 6-2-re verte az angol Martin Lukemant úgy, hogy 

az első leget - ritka bravúrnak számító - kilenc nyíllal oldotta meg. Korábban kilencnyilast dobott a norvég Cor Dekker is.

Az este zárómeccsén a 2018-as világbajnok angol Rob Cross 6-1-re verte honfitársát, a korábbi hentes Andrew Gildinget.

Vasárnap 13 órától a nyolcaddöntőkkel folytatódik a 175 ezer font (82 millió forint) összdíjazású viadal az MVM Dome-ban, a 22.15 órakor kezdődő finálé győztese 30 ezer fonttal (14 millió forint) gazdagodik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!