Vágólapra másolva!
Meghalt az a 18 éves svájci kerékpáros, aki súlyos fejsérülést szenvedett csütörtökön a zürichi országúti kerékpáros világbajnokság junior női mezőnyversenyében.

A 18 éves Muriel Furrert a súlyos bukása után mentőhelikopterrel szállították korházba kritikus állapotban. A svájci kerékpáros balesetéről egy ideig semmit sem lehetett tudni, ám később egészen megdöbbentő részletek derültek ki az esetről. Furrer a Küsnahct melletti erdőben egy olyan szakaszon szenvedett balesetet, ahol nem voltak nézők, ráadásul a közelben szervezők, rendezők sem tartózkodtak, így nem is tudott senki az esésről, ezért nem is kezdték el keresni a kerékpárost - számolt be róla a Nemzeti Sport. Küsnacht mellett csak egy órával a verseny vége után szállt le a mentőhelikopter, így Furrer minden bizonnyal legalább két órát feküdhetett sérülten az erdőben.

Muriel Furrer
Muriel Furrer szörnyű baleset következtében halt meg
Fotó: cyclingmagazine.ca/

A kritikus állapotban kórházba szállított sportoló életét végül az orvosok nem tudták megmenteni. 

Muriel Furrer halálával a nemzetközi kerékpáros közösség elveszített egy olyan versenyzőt, aki előtt fényes jövő állt. A néhai sportoló családja azt kéri, hogy tartsák tiszteletben magánéletüket ebben a nagyon fájdalmas időszakban" - 

írta közleményében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).

A szervezők közlése szerint a világbajnokságot - az elhunyt családjával egyetértésben - folytatják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!