Vágólapra másolva!
Mindössze 32 éves korában meghalt az olasz motorversenyző, Luca Maurizio Salvadori.

Tragikus balesetet hozott az International Road Racing Championship (IRRC) utolsó fordulójának első futama a németországi Frohburgban. A Speedweek beszámolója szerint a baleset az első kör végén történt, amikor a hazaiak pilótája, Didier Grams egy kanyarban elesett, a Bronco Racing Team színeiben versenyző Luca Salvadori pedig nem tudta elkerülni az ütközést. A helyszínre siető mentősök azonnal a két motoros segítségére siettek, kórházba szállították őket, ám az olasz versenyző olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy néhány órával később meghalt. A hírek szerint Gramsnek több csontja is eltörött, de arról egyelőre nincs információ, hogy életveszélyben lenne.

Luca Salvadori
Versenybalesetben halt meg az olasz motorversenyző, Luca Salvadori
Fotó: Instagram/lucasalvadoriofficial

A tragédia ellenére a szervezők úgy döntöttek, hogy nem szakítják meg a versenyhétvégét, de minden pilótának megadták a lehetőségét a visszalépésre. A versenyzők a vasárnapi futam előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg elhunyt riválisukról.

Salvadori 2013-ban indult a Supersport-világbajnokság első két futamán, de egyszer sem ért célba. Tavaly a MotoE-világbajnokság első öt hétvégéjén vett részt, legjobb eredménye a szezonnyitó Le Mans-i első futamon elért tizedik helye volt. Silverstone-ban aztán bukott, aminek következtében kihagyta a hátralévő három helyszínt, és a tabella tizenhetedik helyén zárt .

Salvadori halála megrázta a teljes motorsportközösséget. Profi motorversenyzői pályafutása mellett ráadásul influenszerként is tevékenykedett, így jelentős követőtáborral büszkélkedhetett. Az Instagramon 415 ezer, míg a YouTube-on 583 ezer feliratkozója volt és gyakran osztott meg képeket, illetve videókat az életéről, valamint a versenyzési tapasztalatairól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!