Vágólapra másolva!
Hajóban felejtett telefonja miatt kizárták és a bronzérmét is elvették Giacomo Perini paraevezőstől a párizsi paralimpián.

A párizsi paralimpiai játékokon Giacomo Perini vasárnap harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök PR1 kategóriájában - melyben a versenyzők csak karjaikat és vállaikat használhatják az evezés során -, öröme azonban nem tartott sokáig, a nemzetközi szövetség ugyanis nem sokkal később közölte, hogy csalás miatt kizárja a versenyből, mivel kommunikációra alkalmas eszközt használt a verseny alatt. A 28 éves olasz paraevezős szerint figyelmetlenségből maradhatott a hajóban a mobiltelefonja, állítása szerint nem használta.

paralimpia, evezés, Párizs
Giacomo Perini kizárása után Erik Horrie (jobbra) szerezte meg a paralimpiai bronzérmet
Fotó: Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

Perini egy kis zsákban tartotta a telefont, melyben egy üveg víz is volt, és szerinte nem sértett szabályt.
„Odaadtam a telefont a zsűrinek, hogy megmutassam, utoljára egy nappal korábban telefonáltam a pszichológusommal" – mondta Perini, majd hozzátette nincs olyan szabály, hogy a hajóban nem lehet mobiltelefon, a szabályok szerint a hajóból nem lehet elektromos vagy elektronikus eszközön kommunikálni a stábbal.

Az Olasz Evezős Szövetség fellebbezett, ezt azonban elutasították, így a szervezet a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságához fordul – írta meg az MTI.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!