Vágólapra másolva!
Szeptember 5-én belehalt a sérüléseibe az ugandai hosszútávfutó, Rebecca Cheptegei, akit a volt barátja benzinnel lelocsolt, majd felgyújtott. A gyilkosság közben maga az elkövető, Dickson Ndiema is megsérült, kedden pedig ő is meghalt a kórházban.

A párizsi olimpia női maratoni versenyében 44. helyén végzett hosszútávfutó, Rebecca Cheptegei súlyos égési sérülésekkel került kórházba. A 33 éves ugandai olimpikont állítólag a volt barátja, Dickson Ndiema bántalmazta. A férfi egy vita miatt szándékosan leöntötte benzinnel, majd felgyújtotta a nőt a nyugat-kenyai Trans-Nzoia megyében található otthonukban.

A brutális támadás következtében Cheptegei testének több mint a 70%-a megégett, a futónő pedig négy nappal a történtek után belehalt a sérüléseibe. 

Kedden reggel aztán Cheptegei gyilkosa, Dickson Ndiema is meghalt a kórházban. A The Sun azt írja a Nation Africára hivatkozva, hogy az ugandai hosszútávfutó volt barátja saját magát is megsebesítette a támadás közben, így ő is kórházba került égési sérülésekkel. 

Rebecca Cheptegei
Rebecca Cheptegei tavaly a budapesti atlétikai világbajnokságon is indult
Fotó: AFP/Isza Ferenc

A helyi rendőrfőnök, Jeremiah Ole Kosiom elmondta, hogy az olimpikon atlétát egy telekvita miatti összetűzés után gyújtotta fel a volt barátja, míg az elhunyt nő édesapja arról beszélt, hogy lánya két gyermekének valójában nem a támadó az apja.

Ez egy gyáva és értelmetlen tett volt, amely egy nagyszerű sportoló elvesztéséhez vezetett. Az ő öröksége tovább él” 

– mondta Rebecca Cheptegei halála után Donald Rukare, Ugandai Olimpiai Bizottság (UOC) elnöke. 

A 33 éves futónő a tavalyi budapesti világbajnokságon is indult, ahol 2:29:34-es idővel a 14. helyen végzett. Pályafutása legnagyobb sikerét a 2022-es Padova Maratonon érte el, ahol aranyérmet nyert.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!