Vágólapra másolva!
Egyre aggasztóbb a két olimpiát is megjárt, világbajnoki 8. helyezett benini hétpróbázónő, Odile Ahouanwanou ügye. A 33 éves sportolónő Észak-Franciaországban tűnt el rejtélyes körülmények között, és azóta a hatóságok nyomokat sem nagyon találnak, hogy merre lehet.

A nemzetközileg is ismert és eredményes sportolónő, Odile Ahouanwanou eltűnését azután jelentették be, hogy szeptember 10-én nem ment a kisfiáért az óvodába a Rouen melletti Sotteville-lès-Rouen városában. 

ATHLETICS - FRENCH INDOOR ATHLETICS CHAMPIONSHIPS 2024 - MIRAMAS, Odile Ahouanwanou
Senki nem tudja, hova tűnhetett el Odile Ahouanwanou 
Fotó: KMSP via AFP / KMSP via AFP/KMSP

Eltűnt Odile Ahouanwanou 

Utolsó ismert tartózkodási helye a 

nagyjából 50 kilométerre északra lévő Neufchâtel-en-Bray volt, ahol egy Volkswagen Polóval közlekedett

- írja az Eurosport.

A lap szerint a francia rendőrség kiadott egy nyilatkozatot, amiben aggasztónak nevezte az eltűnést, és országos felhívást tett közzé, amely segíthet a sportoló megtalálásában. 

A helyzet ugyanis az, hogy tanúk kihallgatása és alapos vizsgálatok sem sikerült érdemi nyomokat találni. Ellenőrizték a kórházakat, repülőtereket és a telefonos nyilvántartásokat, de a keresés továbbra is eredménytelen.

Benint is megrázta az eltűnése, a kormánya szorosan részt vesz a megtalálásában.

"Bízunk a megtalálásában, reméljük, hogy semmi komoly dolog nem történt, de az ügy súlyosnak és aggasztónak tűnik. A francia hatóságoktól kapott jelzésekből kiindulva van esély arra is, hogy önszántából tűnhetett el, de egyelőre valóban semmit nem tudunk. Minden nyomot fel fogunk tárni, és reméljük, hogy élve, jó állapotban találjuk meg" - mondta Wilfried Houngbédji kormányszóvivő.

Alexis Ragache, Sotteville-lès-Rouen polgármestere arra kérte a lakosságot, hogy segítsenek a keresésben. Hozzátette, Odile a város életének egyik meghatározó alakja. Ahouanwanou rejtélyes eltűnése megrázta a helyi közösséget Sotteville-lès-Rouenben, ahol fiatal sportolók edzőjeként dolgozik.

"Arra kérem Önöket, hogy osszák meg a felhívásokat, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megtaláljuk őt.”

A sportolónő - aki idén Afrika-bajnok lett hétpróbában, de a párizsi olimpiára nem jutott ki - egyedül neveli a fiát, a kicsire jelenleg a család egyik barátja vigyáz.

Ahouanwanou a 2019-es dohai világbajnokságon 8., a tokiói olimpián 15. lett hétpróbában, emellett futóként megjárta a 2012-es londoni olimpiát is, ahol 100 méter gáton országos csúcsot ért el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!