Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Kós Hubert gőzerővel készül a decemberi rövidpályás úszó világbajnokságon, amely ötven nap múlva kezdődik a Duna Arénában. A magyar sztárúszó nemrég csúnyán megégette a kezét, amit szerencsére már kihevert, a hétvégén például ott volt a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon.

“Már a kezem sem hátráltat, amit sajnos csúnyán megégettem még szeptemberben, szerintem jobban, mint azt a lazac-szeletet, amit a srácokkal próbáltunk megsütni” – mesélte amerikai kalandjairól az olimpiai bajnok.

Kós Hubert
Kós Hubert megégette a kezét
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Megégett Kós Hubert keze

A Magyar Úszó Szöbetség beszámolója szerint

 Kós Hubert a helyszínen tekintette meg az Austinban rendezett Forma-1-es futamot is.

"Hubi Formában! (Már hogy Forma 1-ben). Nyugi, autóba nem engedték szállni Kós Hubit, viszont olimpiai bajnokunk a texasi úszócsapat néhány tagjával túrázhatott egyet az F1 most zajló Amerikai Nagydíja alkalmából a paddockban. És még magába szívhat némi sebességet, amire szüksége lesz a decemberi rövidpályás úszó vb-n, a Duna Arénában" - írta a bejegzéshez a szövetség a közösségi oldalán.

Hubi Formában! (Már hogy Forma 1-ben)🏎🏎🏎 😍 Nyugi, autóba nem engedték szállni Kós Hubit, viszont olimpiai bajnokunk a...

Posted by Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott on Saturday, October 19, 2024

A december 10-ei kezdésig 50 nap van még hátra, ám korántsem biztos, hogy a rajongóknak van még ennyi idejük a jegyvásárlásra, a Duna Aréna lelátói ugyanis egyre gyorsabban telnek.

"Az utolsó szektorokat nyitjuk meg, azaz érdemes felkeresni az Eventim oldalát, mert egyáltalán nem biztos, hogy akárcsak egy hónap múlva lesz még elérhető belépő” – mondta Szántó Dávid, a szervező-bizottság operatív vezetője, aki hozzátette: az előzetes regisztrációk alapján több mint 180 ország részvétele várható.

A szurkolók kedvét alighanem csak fokozta, hogy nemrég kiderült, a nyíltvizen olimpiai bronzérmes, a medencében olimpiai és vb-4. Betlehem Dávid is úgy döntött, megméreti magát 1500-on – és talán más távokon is – a világbajnokságon. És persze egyre több külföldi sztár is jelezte, hogy vissza akar térni a világ leggyorsabb medencéjébe, így a párizsi játékok hőse, Leon Marchand is.

A nyáron négy olimpiai aranyérmet nyerő, Kós Huberttel egyetemben Bob Bowmannél készülő francia – aki Hubi legjobb barátja odakint – érthetően szívesen érkezik Budapestre, hiszen 2022-ben itt, a júniusi világbajnokságon robbant be a világ élvonalába.

A magyar csapat a november 6-9. közöt tmegrendezésre kerülő kaposvári rövidpályás ob után válik véglegessé.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!