Vágólapra másolva!
98 évesen meghalt a Ferencvárosi Torna Club atlétika szakosztályának egykori edzője, Péterfalvi Lajos, aki 1950 és 1965 között a Bp.Kinizsi, valamint a Fradi atlétika szakosztályánál is dolgozott.

A Fradi számolt be a tragikus hírről, meghalt Péterfalvi Lajos, az egykori edző búcsúztatása november 29-én, pénteken 11.15-től a Farkasréti temetőben lesz.

gyertya, gyász, illusztráció, meghalt
Gyászol a Fradi család, meghalt Péterfalvi Lajos
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

Meghalt Péterfalvi Lajos

"Szekszárdra jártam gimnáziumba, ahol a testnevelés tanárom biztatására kezdtem el atletizálni. Később egy pécsi és szekszárdi gimnáziumok közötti versenyen a 100 méteres síkfutást 11.1 másodperces idővel én nyertem. 1944-ben a Középiskolások Országos Bajnokságán második, az ifjúsági bajnokságon pedig első lettem távolugrásban. Bár vegyészmérnöknek készültem, a tanárom rábeszélt, hogy inkább a Testnevelési Főiskolára jelentkezzek, ahová fel is vettek, ám a háború miatt nem tudtam elkezdeni a tanévet" – nyilatkozta néhány éve a klub honlapjának Péterfalvi Lajos.

- Mátrai Sanyit először mint atlétát hozták a Fradihoz, de akkoriban már focizgatott a harmadosztályban. Nagyon jól, 11 másodperc alatt futotta a 100 métert, még az atlétikai válogatottnak is kerettagja volt. De a futballedzők győzködték, hogy csatlakozzon a labdarúgókhoz, ezért engem is megkérdezett, hogy mitévő legyen. Azt mondtam neki: 'Sanyikám, megvan mindkettőhöz a tehetséged, de ha híres szeretnél lenni, futballozz.' 

Azonban később még labdarúgóként is eljött párszor hozzánk futni a váltóba, ha szükség volt rá."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!