Vágólapra másolva!
36 évesen meghalt az ismert szörföző, Giulia Manfrini, akit mellkason szúrt egy kardhal Indonézia nyugat-szumátrai partjainál.

Giulia Manfrini pénteken az indonéziai Masokut-sziget közelében szörfözött, azonban tragikus balesetet szenvedett, amikor egy kardhal váratlanul felé ugrott és átszúrta a mellkasát. 

A 36 éves sportoló közkedvelt ember volt Indonéziában, búvár- és szörfoktatóként dolgozott, mellette pedig megalapította AWAVE utazási irodát, amely kifejezetten a szörfözőknek kínált élményt. 

Giulia Manfrini rengeteg embert érintett meg a szörf világában. Kedvességére, gondoskodására és pozitív hozzáállására mindenki emlékszik, aki találkozott vele, nagyon fog hiányozni” 

– mondta a tragédia után James Colston, az AWAVE utazási iroda társalapítója.

Giulia Manfrini minden szabad percét a vízben töltötte
Fotó: giuliamanfrini@instagram

Giulia Manfrini két barátja, Alexandre Ribas és Massimo Ferro a közelben tartózkodott, amikor az eset történt. Ők nyújtottak elsősegélyt, ezt követően került Manfrini a Pei Pei Pasakiat Taileleu Egészségügyi Központba, de az életét már nem tudták megmenteni. 

Az ismert szörfös holttestét Padang városába szállították, ezt követően pedig hazaszállítják Olaszországba.

„A mindössze 36 éves, Venariából származó Giulia sokáig követte kettős álmát: a szörfözés iránti szeretetét és egy sportos nyaralásokat kínáló utazási iroda megnyitását. 

A halálhíre mindannyiunkat sokkolt, és tehetetlennek érezzük magunkat egy ilyen pusztító tragédiával szemben, amely túl korán oltotta ki az életét”

 – írta a közösségi oldalán Fabio Giulivi, a tragikus balesetben meghalt szörfös szülővárosának polgármestere. 

Nyugat-Szumátra a nemzetközi szörfösök kedvelt célpontja, amely Ausztráliából és a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!