Vágólapra másolva!
Szombaton este Rijádban csap össze a félnehézsúly vitathatatlan világbajnoki címéért Dimitrij Bivol és Artur Beterbiev. A főmérkőzést több rangos bunyóval vezetik fel, ezek egyike volt Ben Whittaker és Liam Cameron összecsapása, amelyik rendhagyó körülmények között ért véget döntetlennel.

A jövő egyik nagy bunyósának tartott, a tokiói olimpián ezüstérmes, brit Ben Whittaker honfitársával, Liam Cameronnal csapott össze a Bivol - Beterbiev meccsel megkoronázott rijádi gála felvezetésében. Az előbbi bunyós IBF félnehézsúlyú interkontinentális övéért vívott csatát a beszámolók szerint Whittaker kezdte jobban, azonban meglepetésre a harmadik menetre szétesett a mozgása, pontatlanok lettek az ütései, Cameron pedig egyre inkább átvette az irányítást. 

Az ötödik menetben aztán váratlanul véget ért a mérkőzés. Tíz másodperccel a gongszó előtt Cameron a kötélhez szorította Whittakert, de olyan vehemenciával, hogy mindketten átbucskáztak a kötélen.

 Azonban míg Cameron rögtön talpra ugrott, addig Whittaker lent maradt. Segédeire támaszkodva bicegett el a ringsarokba, ahol az orvosok a cipőjét levéve azonnal röntgenvizsgálatra küldték. Eközben Cameronék azt reklamálták, hogy a címvédő csak szimulál.

"Simán nyertem, sokkal jobb voltam nála. Csak azt leste, hogy tudna elmenekülni" - háborgott Cameron az eredményhirdetés után.

Mivel a pontozóknál ekkor (ötödik menet vége előtt 10 mp-cel) döntetlen volt állás (58-57, 57-58 és 58-58), így ezt hirdették ki végeredménynek.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!