Vágólapra másolva!
A 82 éves Dave Jakins a vadgesztenyetörés királya volt. Eddig. A vasárnap befejeződött világbajnokságon ugyanis döbbenetes dolog történt. Úgy tűnik, az öreg király csalást követett el.

A vadgesztenyetörő-világbajnokságot Angliában rendezik meg. A vasárnap befejeződött vb-t ezúttal Southwickben, egy kis angol faluban bonyolították le. A versenyen minden induló egy cérnára fűzött gesztenyét kap. A cél, hogy ezzel kell összetörni az ellenfél hasonlóan "felszerelt" gesztenyéjét. Minden játékosnak három zúzási lehetősége van.

vadgesztenyetörő-világbajnokság
David Jakins, a csaló öregúr nem lesz a vadgesztenyetörő-világbajnokság hőse
Fotó: AFP 

A 82 éves Dave Jakins ennek a sportágnak a királya. Volt. Ugyanis vasárnap az derült ki, hogy minden bizonnyal csalhatott az öregúr. Most kapaszkodjanak meg: a versenyt megnyerő Jenkis zsebében egy acélgesztenyét találtak! Jakins 1977 óta nem tudott nyerni, most igen.

Tagad a vadgesztenyetörő-vilábajnokság csaló öregura

A csalást Jakins vb-döntőbeli ellenfele. Alastair Johnson-Ferguson leplezte le. Ferguson szerint soha nem volt még olyan, hogy valaki az első zúzásra szétverte volna a gesztenyét. Most viszont ez történt. A szervezőknek is gyanús lett a dolog, mert a győztest megmotozták. A zsebében pedig egy acélgesztenyét találtak.

A nyomozás folyamatban van. Jakins minden vádat tagadott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!