Élő:
Vágólapra másolva!
A Liverpool korábbi edzője, Jürgen Klopp meglepő helyen tűnt fel, ugyanis a német szakember ellátogatott a párizsi paralimpiára.

Jürgen Klopp az előző idény végén kilenc év után távozott a Liverpool csapatától. Az edzői karrierjében jelenleg szünetet tartó német szakember a szabadidejét kihasználva meglepő helyen tűnt fel, ugyanis a helyszínen tekintette meg a párizsi paralimpia megnyitóünnepségét, majd megnézte a tollaslabdázók meccseit - írja a Ripost. Szoboszlai Dominik korábbi edzője egy régi barátjának, Wojtek Czyznek szurkolt a La Chapelle Arénában.

Paralympics Paris 2024 - Para Badminton
Jürgen Klopp és régi barátja, a paralimpiai sportoló, Wojtek Czyz
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 44 éves sportoló korábban rövidtávfutóként és távolugróként ért el sikereket, 2002-ben Athénban háromszor is aranyérmet nyert, összesen pedig hétszer szerzett érmet különböző atlétikaversenyeken. Most azonban új sportágban próbálta ki magát, ugyanis tollaslabdázóként indult a parasport legnagyobb tornáján. A korábban német színekben versenyző sportoló Párizsban ráadásul már új országot, Új-Zélandot képviselte, ám hiába szorított neki Klopp a lelátóról, két szettben kikapott a brit Daniel Bethelltől.

A lengyel származású sportoló ígéretes futballista volt, aki korábban az SC Fortuna Köln csapatában játszott, de 2001-ben brutális térdsérülést szenvedett, aminek következtében amputálni kellett a lábát. Czyz néhány éve egy jótékonysági meccsen ismerte meg Kloppot, akivel azóta is jó barátságot ápol.

"Teljesen őrült. Nagyon mások vagyunk. Ő folyton olyan dolgokat csinál, amihez én nem vagyok elég bátor. Nem rég mesélte, milyen egyszerű cápákkal merülni, amire én csak annyit tudtam mondani, "persze, de ettől én még nem csinálnám. Milyen érzés volt őt látni? Felemelő, nagyon örültem mind az öt pontnak, amit szerzett. Nem mellesleg 44 éves. 

Ott álltam a hihetetlen felesége, Elena mellett, és mindkettőnknek könnybe lábadt a szeme. Tudom, hogy a sport mindig az eredményről és a győzelemről szól, de egy-egy ilyen történet mögött sokkal több van,

 és az hogy Czyz itt lehet, annyira megható, hogy alig hiszem el" – mondta Klopp a The Guardian beszámolója szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!