Vágólapra másolva!
Még ebben az évtizedben cyclocross (terepkerékpár) vagy országúti kerékpáros világbajnokságot rendezne Magyarország Schneller Domonkos, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke reményei szerint.

A zürichi országúti kerékpáros világbajnokság kapcsán zajlik a nemzetközi szövetség (UCI) éves kongresszusa, innen jelentkezett be videóüzenetben az MKSZ élére május végén megválasztott sportvezető, Schneller Domonkos.
"Az a célunk, hogy Magyarországra hozzunk legalább egy nagy versenyt" - árulta el a magyar szövetség elnöke, kitérve rá, hogy az UCI egyik törekvése, hogy olyan helyszíneknek is lehetőséget adjon a rendezésre, ahol korábban nem voltak még kerékpáros világversenyek.

Valter Attila, kerékpár, világbajnokság
Valter Attila akár egy hazai rendezésű kerékpáros világbajnokságon is elindulhatna
Fotó: Luca Bettini / AFP

Még ebben az évtizedben cyclocross vagy országúti kerékpáros világbajnokságot rendezne Magyarország

"Magyarország több alkalommal bizonyította már, hogy képes nagy, nemzetközi eseményeknek otthont adni" - idézte Schneller Domonkost az MTI. Az MKSZ elnöke példaként felhozta a Giro d'Italia 2022-es magyarországi nagy rajtját, az évenként megrendezett Tour de Hongrie-t, illetve más sportágakból megemlítette az atlétikai és a vizes világbajnokságot is.

Magyarország még ebben az évtizedben vagy cyclocross-, vagy országúti világbajnokságnak otthont adna. 

Ezen fogunk dolgozni, erről fogunk tárgyalni holnap David Lappartient-nel, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnökével" - jelentette be Schneller Domonkos.

Az MKSZ közleménye kitért rá: négytagú delegáció utazott Zürichbe. Schneller a kommünikében kiemelte: "minden tudás megvan a hazai szakemberekben, edzőkben, versenyszervezőkben, hogy akár már a legközelebbi szabad időpontban, de legkésőbb 2030-ig cyclocross- és/vagy országúti világbajnokságot rendezhessünk".

Az idei, zürichi országúti világbajnokságon Vas Blanka és Valter Attila személyében két olimpiai negyedik helyezett kerékpáros is képviseli a magyar színeket. A vb-n a hétvégén már a mezőnyversenyekre kerül sor az elit mezőnyben, az alábbi menetrend szerint.

  • szeptember 28., szombat: női (és egyben U23-as) mezőnyverseny 12.45 (Vas Blanka, Greman Szonja)
  • szeptember 29., vasárnap: férfi mezőnyverseny 10.30 (Valter Attila, Dina Márton, Fetter Erik)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!