Vágólapra másolva!
Sokszor megénekeltük már, hogy a CIS és EU régiós Counter-Strike virágzik, ezzel szemben az észak- és dél-amerikai csapatok lassan már két éve szenvednek. Szépen, lassan, de biztosan csúsznak egyre lejjebb és lejjebb a ranglétrákon, a versenyeken pedig rendre ők esnek ki az elsők között.

Sok csapat fel is oszlott, ők nem vészelték át a koronavírus okozta online érát és bedobták a törülközőt, véget vetettek a csapat működésének.

Maroknyi amerikai csapat van már csak játékban, ilyen például a Team Liquid. Ők sem lehetnek teljesen nyugodtak, hiszen a legjobb eredmények a mai napig elkerülik őket, jelenleg pedig hetek óta arról beszél a közösség, hogy az öt játékosból hármat is lecserélhetnek.

Tegnap mégis bizonyították, hogy bőven van még keresnivalójuk a legjobbak között.

16:35-kor léptek szerverre a BLAST Premier Fall Final versenyén, méghozzá az ellen a NiP ellen, akiket most sokan az abszolút élmezőnybe várnak. Alaposan bevásárolt a svéd csapat és egy egészen ütőképes ötöst alakítottak ki, már ami pusztán a neveket illeti.
A közös játékban bőven vannak még hibák, amiket nem is félt kihasználni a szétesőben lévő Liquid.

Kellett hozzá a három pálya, de összességében mégis a Liquid irányította a meccset és végül a győzelmet is ők szerezték meg. Stewie és NAF duója ismét áttörhetetlen falnak bizonyult a védekező oldalon, legyen szó bármelyik pályáról is.

Az amerikaiak térfelén pedig most kivételesen jól működött a csapatjáték. Folyamatosan tudták egymást támogatni, remekül játszották ki a köröket az AWP-t forgató FalleN javára és egyszerűen nem riadtak meg semmitől. Egyedül talán a túlzott agresszivítás, az előre tolt védelmek bosszulták meg magukat, emiatt pedig el is veszítették az első pályát.

Inferno után azonban már esélyt sem adtak a NiP-nek. Mirage-on mindössze 4 kört nyert a svéd-dán csapat, Overpasson pedig 11-et. Utóbbi pályán talán még lett volna keresnivalója a NiP-nek, de olyan későn ébredtek fel a szerveren, hogy addigra már a Liquid tisztes előnyt alakított ki magának.

A Liquid és a NiP összecsapásának (2:1) eredményei:

  • Inferno - 16:13 a NiP javára
  • Mirage - 16:4 a Liquid javára
  • Overpass - 16:11 a Liquid javára

Egy győzelem persze nem váltja meg a világot, de kezdésnek nem rossz, főleg a Liquid jelenlegi helyzetében. Egy-két szép eredmény és lehet, hogy kétszer is átgondolják még azokat a cseréket? Sose lehet tudni, azt viszont igen, hogy ezzel a Liquid még életben maradt a versenyen, a NiP pedig kiesett, akárcsak a BIG és a FaZe, akik tegnap ugyancsak kikaptak az alsó ágon.

A BLAST Premier Fall Final tegnapi végeredményei:

  • FaZe vs BIG - 2:0
  • Liquid vs NiP - 2:1
  • Astralis vs FaZe - 2:1

Ma ismét két csapat búcsúzik majd a versenytől, délután pedig még a felső ági döntőben is szurkolhatunk majd.

A BLAST Premier Fall Final mai menetrendje:

  • 13:30 - Heroic vs Liquid
  • 16:30 - NaVi vs Vitality
  • 19:30 - Astralis vs Heroic/Liquid
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!