A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Óriási tőkét injekcióznak az esportba szaúdi cégeken keresztül.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (International Olympic Commitee, IOC) egyhangúlag szavazta meg az Olimpiai Esport Játékok (Olympic Esports Games) megalakulását. Ez a kezdeményezés egy teljesen új irányba terelheti a virtuális világban azokat a fiatalokat és időseket, akik a valódi versengést keretik. 

A kompetitív számítógépezés, konzolozás és telefonozás hivatalosan része lesz az olimpiáknak, a következő tizenkét évben Szaúd-Arábia látja majd vendégül a kijelölt játékokban a versenyzőket.

De melyek lesznek azok a címek, amelyekben elkezdődhetnek az örök dicsőségért zajló küzdelmek? A találgatásokban a legnagyobb bennfentes informátorok is részt vesznek, ami beindíthatja a nem is annyira elrugaszkodott találgatásokat. A lövöldözős játékok közül a realisztikus ábrázolással bírók szinte biztosan nem lesznek majd részei a digitális olimpia programjának, de a Fortnite rajzfilmes külcsíne miatt áthidalhatja ezt a szakadékot. A battle royale műfaj királyában minden eszközzel likvidálni kell az egyre fogyatkozó ellenfeleket, miközben a játéktér folyamatosan szűkül. Erőszakos, de mégis gyerekbarát, ez a NOB-nak is megfelelhet.

Emlegetik még a lehetséges jelöltek között a League of Legendst, mint a világ legnépszerűbb esport játékát. A verekedések szerelmeseinek a Street Fighter és a TEKKEN nyújthat alternatívát, az autóversenyzős kategóriában felsorakozik a Rennsport, az Assetto Corsa és az iRacing. 

A közösségi médiában olvasható reakciók alapján a legtöbben úgy vannak vele, hogy egyetlen fontos szempontnak kell lebegnie a játékok kiválasztásánál a szakemberek szemei előtt: a népszerűség sokkal, de sokkal többet nyomjon a latban. Ez az álláspont nem véletlen, ugyanis az elmúlt évek olimpiához kötődő esport rendezvényein felbukkant többek között a virtuális íjászat, kerékpározás, vitorlázás és a Just Dancing, a táncszimulátor is.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!