Vágólapra másolva!
A régió legnagyobb nyílt nevezéses versenyén négy versenyjáték kapja a főszerepet.

Egész Európa megméretteti magát hamarosan négy esportjátékban, ugyanis szeptemberben elkezdődnek a T-esports Championship (TEC) selejtezői. A teljesen ingyenes, kifejezetten a félprofi és amatőr szintet megcélzó kezdeményezésre megnyíltak a kapuk, a nevezések már záporoznak az erre kijelölt platformon. A nyereményalapot sikerült feltornázni egészen 100 000 euróig, azaz közel 40 000 000 forintot osztanak szét a legjobbak között.

e-sport, TEC
Szeptemberben elkezdődnek a T-esports Championship (TEC) selejtezői
Fotó: esport1.hu

Az öt az öt elleni küzdelmeket előnyben részesítő játékosoknak a Counter-Strike 2 és a League of Legends kvalifikációkra kötelező leadni a jelentkezést, a három a három, valamint mobilos platform kedvelőinek a Brawl Starsszal kedveskedtek a szervezők, aki egyéniben szeretne indulni, annak az EA Sports FC 24 áll rendelkezésre. 

A döntőket november 16-17-én Budapesten rendezik meg, 

így élőben lehet megtekinteni a TEC abszolút legmagasabban rangsorolt e-sportolóinak parázs ütközeteit.

A jelentkezéseknél érdemes figyelembe venni, hogy párhuzamosan zajlanak majd a mérkőzések, vagyis nem feltétlen előnyös egyszerre több játékban leadni a regisztrációt. A másik szempont, hogy kifejezetten az európai gamereket célozza meg a kezdeményezés, így a magyarok központi országként előnyösebb feltételekkel indulhatnak. 

Aki nem szeretne játszani, de érdeklődik a mérkőzések iránt, annak sem kell aggódnia. Mind angolul, mind magyarul lehet majd professzionális kommentár mellett követni a TEC magyar érdekeltségű összecsapásait az összes játékban a legnagyobb streaming/videós oldalakon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!