Apja nyomdokaiba lépett az osztrákok ellen gólt szerző olasz futballista

fbl Horizontal
Italy's midfielder Federico Chiesa celebrates his first goal during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between Italy and Austria at Wembley Stadium in London on June 26, 2021. (Photo by Frank Augstein / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott játékosa, Federico Chiesa az édesapjához, Enricóhoz hasonlóan szintén lőtt már gólt Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Juventus játékosa az Ausztria elleni mérkőzés hosszabbításának első félidejében törte meg a jeget, a 95. percben megszerezte a vezetést az olasz válogatottnak. Chiesának ez volt mindössze a második gólja a nemzeti csapatban, de alighanem a legfontosabb. Az olaszok végül 2-1-re legyőzték az osztrákokat és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Érdekesség, hogy a 23 éves szélső édesapja, Enrico is szerzett már gólt Európa-bajnokságon.

Az idősebb Chiesa az 1996-os angliai tornán talált be, a csehek ellen 2-1-re elveszített csoportmeccsen ő szerezte az olaszok egyetlen gólját.

A válogatottsági szereplés tekintetében Federico már felülmúlta Enricót, hiszen apja 17 fellépésével szemben ő már 28 alkalommal lépett pályára az olasz nemzeti csapatban. A szerzett gólok számában a pályafutása során többek között a Fiorentinában, a Parmában és a Lazióban is megforduló Enrico áll egyelőre jobban, aki 7 alkalommal volt erdményes a válogatottban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!