Didier Deschamps a magyar válogatottat dicsérte, de a célja a továbbjutás a szombati meccsen

fbl Horizontal
France's coach Didier Deschamps (R) gestures next to France's assistant coach Guy Stephan (R) lead a training session at the FC Bayern Munich Campus in Munich, southern German, on June 16, 2021, during the UEFA EURO 2020 European Football Championship. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szombat délután 15.00 órától a világbajnok francia csapatot fogadja majd Európa-bajnoki csoportmeccsen a Puskás Arénában, Mint ismert, a franciák Münchenben verték a németeket, míg a mieink hazai pályán kaptak ki a portugáloktól az első körben. A második meccsünk, ha lehet, még nehezebb lesz az aktuális világbajnok ellen, Didier Deschamps csapata remek formában érkezett meg az Eb-re. A szombati meccs előtt a szövetségi kapitány és Hugo Lloris tartott sajtótájékoztatót a Puskás Arénában, ahol edzést is tartanak pénteken a franciák.
Vágólapra másolva!

Didier Deschamps, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta, alkalmazkodnak az időjáráshoz, és a korai kezdéshez, már Németországban is 3-kor edzettek ennek érdekében.

„A kezdést mindig figyelembe kell venni, amikor a napokat tervezzük. Más az étkezés, az ebédidő, a pihenőidő. A müncheni meccs óta erre készülünk."

Ami a játékosokat illeti, a kisebb sérüléssel bajlódó Lucas Hernandez és Benjamin Pavard is bevethető Deschamps szerint, de esetleges változtatásokról nem beszélt.

„Az első meccs a csoportban nagyon fontos volt, de nem döntő jelentőségű. Nyertünk a németek ellen, és ha ugyanezt hozzuk szombaton, akkor továbbjuthatunk, ez az első célunk. Aztán jön még egy meccs, de ezzel még nem foglalkozunk. Lehet ugyanaz a csapat kezd, mint a németek ellen, de lehet lesz változás" – mondta sejtelmesen a kapitány.

Didier Deschamps csak a magyarok elleni meccsre készül Forrás: AFP/Franck Fife

„Elemeztük az ellenfelet, a szabadrúgásokat, az emberfogást, de gondolom, ők is készültek. Klasszis játékosaink vannak, akik képesek váratlant húzni, de az ellenfél is ügyes a pontrúgásoknál. Fent kell tartani a figyelmet, és stabilnak maradni elől és hátul is.

Először a magyarok lőttek gólt, amit les miatt nem adtak meg, aztán jöttek a portugálok. Elég hatékony csapat benyomását keltette a magyar, szerkezetileg jól felépítettnek tűnik az olasz szövetségi kapitánnyal. Hazai pályán arra számítok, hogy ugyanolyan veszélyesek lesznek, mint a portugálok ellen" – mondta Deschamps.

„Nagyon örülünk, hogy holnap telt ház előtt léphetünk pályára a magyarok ellen. A közönség velük lesz, erre készülnünk kell.

Ugyanúgy fognak kezdeni, mint Portugália ellen, támogatva a nézőkkel. A meleg fontos tényező, de ezt a felkészülés során is figyelembe vettük. Fontos a hidratálás és az étkezés, de nem gond a korai kezdés, mindent félre kell tenni, győzni szeretnénk" – mondta a csapat kapusa, Hugo Lloris.

„A magyarok jók voltak az első meccsen, az utolsó pillanatban dőlt össze minden. Egységes volt a csapat, jó teljesítményt nyújtottak a játékosok, szerintem ellenünk is mindent beleadnak majd. Itt már nincsenek könnyű meccsek. Próbálunk jól felkészülni, építünk a németek elleni sikerre, szeretnénk nyerni és bejutni a következő körbe. A nézők zavarhatnak a pályán való kommunikációban, de örülünk ennek a gondnak, a játék része, hogy tele van a stadion" – mondta Lloris, aki szerint nem szabad lebecsülni a magyarokat és elmondása szerint nem is számít könnyű meccsre.

Hugo Lloris a németek elleni meccsen Forrás: AFP/Matthias Hangst

„Tiszteljük az ellenfelet, nem véletlenül szerepel az Eb-n. Nekünk lépésről lépésre kell haladnunk, de magabiztosak vagyunk a németek elleni siker után. Az első meccshez képest biztosan többet lesz nálunk a labda, a többi rajtunk múlik majd. Precízen kell passzolni, beindulni, a németek ellen is megmutattuk, milyen veszélyesek tudunk lenni. Nem szabad elbízni magunkat az első meccs után, ugyanolyan győzni akarással kell majd pályára lépnünk, mint eddig, ez jellemzi igazán a csapatunkat" – mondta Lloris.

A Magyarország-Franciaország meccset szombaton 15.00 órától rendezik majd a Puskás Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!