A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A hollandok sztárja olyat csinált, amire utoljára a 2012-es Eb-n volt példa

Hollandia - Ausztria, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, C csoport, Johan Cruijff Arena, Amszterdam, 2021.06.17.
AMSTERDAM, NETHERLANDS - JUNE 17: Frenkie de Jong of Netherlands is challenged by Xaver Schlager of Austria during the UEFA Euro 2020 Championship Group C match between the Netherlands and Austria at Johan Cruijff Arena on June 17, 2021 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Olaf Kraak - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Frenkie De Jongot, a holland válogatott középpályását nem a cseleiről ismerjük első sorban, és nem is az a legfontosabb feladata, hogy megbolondítsa az ellenfelek védelmét, mégis ezzel írt történelmet.
Vágólapra másolva!

A holland válogatott és az FC Barcelona 24 éves játékosa nem mással írta be magát az Eb-k történelemkönyvébe, mint, hogy két egymást követő mérkőzésen, azaz Ukrajna ellen 3-2-re, illetve a csütörtökön Ausztria ellen 2-0-ra megnyert csoportmérkőzésen is öt-öt sikeres cselt csinált. Ilyenre, azaz két egymást követő Eb-meccsen bemutatott 5-5 jó cselre utoljára Frank Riébéry volt képes 2012-ben.

Előtte pedig három olyan zseniális játékos, mint Cristiano Ronaldo (2004-ben), valamint Zinedine Zidane és Louis Figo (2000-ben). Illusztris társaságba került Frenkie De Jong.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!