Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a csapat játékosa, Nego Loic tartott sajtótájékoztatót a világbajnok franciák elleni, szombati Európa-bajnoki csoportmeccs előtt.
Vágólapra másolva!

Marco Rossi azzal kezdte, meglepte, hogy szóba került a franciák sajtótájékoztatóján. Mint mondta, „egy kicsit meglepett, hogy Deschamps egyáltalán tudja, ki vagyok. Természetesen nagyon megtisztelő, hiszen egy világbajnok edzőről van szó, sok győzelemmel a háta mögött és minden bizonnyal még nagyon sok is vár rá a pályafutása során.

Már nagyon várjuk a meccset, még akkor is, ha tudjuk, a franciák nemcsak a meccs, de az egész torna favoritjai. Sok erős csapat van, de kevesen támaszkodhatnak egy akkora tehetségre, mint Kylian Mbappé.

Biztosak lehetünk benne, hogy győzelemre törnek a franciák. Mi is szeretnénk jó eredményt elérni, de fontosabb, hogy fejlődjünk tovább. Sok területen javultunk, mióta itt vagyok, de még van hova fejlődni természetesen. Tudjuk, hogy szinte lehetetlen küldetés a franciák elleni meccs, de ha harcra készülsz, akkor nem lehet a vereségre gondolni" – mondta Rossi.

Marco Rossi,a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Tudjuk, melyik a jobb csapat. Sokat kell futnunk majd labda nélkül. Amikor ennyire meleg van, tökéletesen fel kell készülni egy ilyen meccsre. Ami az előző meccsünket illeti, az utolsó hét-nyolc perc hagyott nyomott bennünk, de tovább kell lépni és a következő meccsre kell koncentrálni. Két fontos meccs van előttünk, de egyelőre csak a franciákra koncentrálunk. Nem nyalogathatjuk a sebeinket, férfiként kell viselkedni, felállni és megmutatni, hogy büszkévé szeretnénk tenni a hazánkat újra. A franciák kerete 900, a mienk nagyjából 60 millió eurót ér, így csak taktikailag vehetjük fel a versenyt. A franciák nagyon gyorsak, könnyen szereznek területeket, a portugálokhoz hasonló taktikával kell készülnünk ezúttal is.

A francia keret tele van világklasszissal, a döntő a céljuk. Lehet, hogy pihentetnek majd pár játékost, de mi csak magunkkal foglalkozunk. Három meccsre készültünk,

Nincs ürügy, nincs olyan, hogy fáradtság" – tette hozzá a kapitány.

A francia születésű Nego Loicnak különleges lesz a szombati meccs, de elmondta, természetesen a magyar sikerért fog küzdeni.

Nego a válogatott edzésén Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Különleges érzés lesz holnap pályára lépni, de tökéletesen a magyar sikerre koncentrálok. Én Magyarországot képviselem. A családom nagyobbik része Franciaországban él, de én itt vagyok, itt élek és a magyar mezért fogok harcolni szombaton" – mondta Nego, aki szerint az időjárástól függetlenül is roppant nehéz meccs vár rájuk, de a körülmények egyformák lesznek mindenkinek, azon nem múlik majd semmi.

A Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki meccs szombaton 15.00 órakor kezdődik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!