A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb magyar csodadöntetlen, kétszer vezetett a válogatott, percekre volt a továbbjutás

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.23.
MUNICH, GERMANY - JUNE 23: Andras Schaefer of Hungary celebrates with Laszlo Kleinheisler and Loic Nego after scoring their side's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Germany and Hungary at Allianz Arena on June 23, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Münchenben az Allianz Arénában 2-2-es döntetlent játszott a német válogatott ellen. Marco Rossi csapata kétszer is vezetett, Szalai Ádám és Schäfer András góljaira Kai Havertz és Leon Goretzka szerencsés góllal válaszolt. Ezzel a döntetlennel Marco Rossi csapata újabb csodát ért el, az utolsókét világbajnok ellen is döntetlent játszott.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsét Münchenben, a német válogatott ellen játszotta. A mieink és a németek is továbbjutási eséllyel érkeztek az utolsó csoportkörhöz. A képlet az alábbi volt a kezdés előtt:

a magyarok sikerük esetén, éppen a németeket megelőzve, legalább a harmadik helyen zárnának az F csoportban, a négy pontjuk pedig mindenképpen elég lenne a továbbjutáshoz, ez már a korábbi eredmények alapján egészen biztos.

Elvileg a második hely is elérhető volt, ehhez a magyar győzelmen túl a címvédő portugálok vereségére lett volna szükség a Puskás Arénában, a világbajnok franciákkal szemben. A németek számára egy döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne, győzelemmel csoportelsők is lehetnek.

A magyar válogatott 1954 után játszott újra tétmeccset a németek ellen, akkor a világbajnokságon találkozott kétszer a csapat, a csoportban mi, a döntőben ők nyertek.

A meccsen 16 ezer néző lehetett Münchenben, a hangulat így nem lehetett tökéletes, de a beengedett nézők mindent megtettek, amit lehetett. A magyar szurkolók a meccs nagy részében hangosabbak voltak, mint a házigazda németek.

20 óra környékén hatalmas eső zúdult Münchenre, így alaposan megáztak a focisták már a bemelegítés során.

Az eső a kezdésre sem csillapodott, a sajtóhelyeken is esőkabátokat kellett osztani, mert a szél befújta a vizet.

A magyar válogatott ugyanúgy kezdett, mint a franciák ellen, Marco Rossi a Gulácsi - Négo, Botka, Orbán, Szalai A., Fiola - Kleinheisler, Nagy, Schäfer - Szalai Á., Sallai

kezdőt küldte pályára, a németek pedig a Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens, Havertz, Sané – Gnabry összeállításban kezdtek.

A magyar kezdő a németek ellen Forrás: UEFA via Getty Images/Alex Grimm

A meccs elején Gulácsi Péternek akadt dolga rögtön, Joshua Kimmich lövésszerű beadását hatástalanította remekül a 4. percben. Két perccel később éppen Kimmich maradt lent a földön, de végül tudta folytatni a játékot.

A 8. percben Rüdiger fejelt kapu mellé egy beadást követően, majd a 11. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat. Egy gyors kontra után Sallai Roland beadását fejelte a kapuba Szalai Ádám, Neuer csak mozdulni tudott, de nem volt esélye védeni. A német válogatott harmadik csoportmeccsén harmadszor került hátrányba.

Szalai Ádám szerzett vezetést Forrás: Getty Images/Soccrates Images B.V./Laurens Lindhout

A 17. percben megint Gulácsi avatkozott remekül játékba, Gnabry beadására tudott jól kivetődni, pedig veszélyesen ment középre a labda.

A 21. percben Kimmich szöglete után csattant a kapufán Hummels fejese, majd Ginter közeli próbálkozását tudta védeni egy remek mozdulattal Gulácsi.

A németek főleg ívelésekkel próbálkoztak, a legtöbbet Kimmichnél volt a labda, ő többször fel is kapta a vizet, miután Fiola Attila párszor szabálytalankodott ellene.

A 28. percben Botka kapott egy sárgát, miután rácsúszott Gündogan lábára, de egy perccel később a német is sárgát kapott, miután Kleinheislert rántotta le.

Szalai Ádám küzd az esőben Forrás: Getty Images/Soccrates Images B.V./Laurens Lindhout

Az első félidő végére ha lehet még jobban elkezdett esni az eső, a magyarok próbálkoztak is pár távoli lövéssel, de vagy mellé ment vagy Neuer védett. A pályán egyre jobban megállt a víz és már a labda is meg-meg állt a tócsákban.

Az első félidő végén Botkát kellett ápolni, de szerencsére tudta folytatni a meccset.

A második félidő elején Kleinheisler és Kimmich ütközött, de rövid szünet után ment tovább a játék. A németek a magyar térfélen adogattak, de komoly veszély sokáig nem alakult ki, sőt többször is a magyarok tartották ügyesen a labdát.

Mats Hummels fejel Forrás: UEFA via Getty Images/Alex Grimm

Az 52. percben Havertz távoli lövését védte simán Gulácsi, majd egy szabadrúgás után Gündogan és Schäfer fejelt össze, mindkét játékos ápolásra szorult, de később vissza tudtak állni.

Löw a folytatásban beküldte a sérülésből felépült Leon Goretzkát, aki az ápolt Gündogant váltotta.

A 61. percben Sané kapott sárgát, miután estében kézzel elütötte Fiola elől a labdát, éppen csak a tizenhatos vonala előtt. A szabadrúgást Sallai lőtte kapura és a kapufa külső oldalát találta el.

Gulácsi ezúttal is a csapat egyik legjobbja volt Forrás: UEFA via Getty Images/Sebastian Widmann

A folytatásban keményen védekeztek a mieink, előbb Szalai Ádám, majd Fiola Attila is sárga lapot kapott, az utóbbiért megítélt szabadrúgás után Gulácsi szaladt a labda alá, így Hummels tudott fejelni, majd Havertz bólintott a magyar kapuba, ez sajnos komoly hiba volt.

A középkezdés után szinte azonnal újra vezetést szereztünk, egy ívelés után Szalai készített le a labdát, Schäfer András pedig Neuer mellett a kapuba fejelt a 68. percben. Fantasztikus volt az öröm a pályán és a lelátón is a magyar oldalon.

Löw a hajrára beküldte a sérült Thomas Müllert és beállt Timo Werner is Havertz és Gnabry helyére.

Schäfer András gólját ünneplik a társak Forrás: UEFA via Getty Images/Sebastian Widmann

Marco Rossi is cserélt a hajrára, Schön Szabolcs állt be Sallai Roland helyére a 75. percben.

A magyar válogatott hősiesen védekezett a fantasztikus magyar szurkolókkal a hátuk mögött, a német közönség néha még énekelt egyet, de lassan lankadt a bizalmuk saját játékosaik felé.

A 80. percben Kroos lőtt kevéssel a magyar kapu mellé, majd cserélt Rossi, Szalai Ádám helyére jött Varga Kevin, a németeknél Musiala és Volland is beállt Gosens és Ginter helyére.

A 84. percben jött az eső után a hidegzuhany, a csereként beállt Goretzka elé pattant a labda a tizenhatoson belül, a lövésébe pedig Gulácsi csak beleérni tudott, egyenlítettek a németek.

A hajrára még jött Nikolics és Lovrencsics is, Fiola és Kleinheisler helyére, de már nem volt idő újabb gólt szerezni, ezzel a 2-2es döntetlennel a németek jutottak tovább.

A másik meccsen szintén 2-2-es döntetlen született Budapesten a franciák és a portugálok között, így Franciaország, Németország, Portugália, Magyaroszág lett a sorrend, az első három csapat jutott tovább.

A magyar válogatott az Eb legnehezebb csoportjában, a halálcsoportban fantasztikus teljesítményt nyújtott, és percekre volt a továbbjutástól.

1Sípszó (kezd + vég)
11GólSzalai Ádám
11GólSzalai Ádám
28Sárga lapEndre Botka
29Sárga lapEndre Botka
29Sárga lapIlkay Gundogan
30Sárga lapIlkay Gundogan
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
59CsereIlkay Gundogan
61Sárga lapLeroy Sane
61Sárga lapLeroy Sane
64Sárga lapSzalai Ádám
64Sárga lapSzalai Ádám
66Sárga lapAttila Fiola
66GólKai Havertz
66Sárga lapAttila Fiola
66GólKai Havertz
67CsereKai Havertz
67CsereSerge Gnabry
68GólSchafer András
68GólSchafer András
75CsereSallai Roland
82CsereMatthias Ginter
82CsereRobin Gosens
82CsereSzalai Ádám
84GólLeon Goretzka
84GólLeon Goretzka
88CsereAttila Fiola
88CsereLászló Kleinheisler
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
3-4-2-1
5-3-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!