A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az angol válogatott két focistáját is kitünteti II. Erzsébet

fbl Horizontal
England's striker Harry Kane (R) celebrates scoring his team's second goal with England's midfielder Jordan Henderson (L) and England's midfielder Raheem Sterling during the UEFA Euro 2020 qualifying Group A football match between England and Kosovo at St Mary's stadium in Southampton, southern England on September 10, 2019. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki szereplését vasárnap megkezdő angol válogatott két játékosát, Raheem Sterlinget és Jordan Hendersont is rangos elismerésben részesíti II. Erzsébet, angol királynő.
Vágólapra másolva!

A brit uralkodó a hagyományos születésnapi ünnepségsorozat alkalmával osztja ki az arra rászolgálóknak a rangos elismeréseket. Ennek keretében kapja meg az angol válogatott két játékosa, a Brit Birodalom Tagja (MBE) kitüntetést.

Az indoklás szerint a Manchester City csatára, Raheem Sterling a rasszizmus elleni, 2017 óta mutatott határozott fellépéséért, míg a Liverpool középpályása, Jordan Henderson a labdarúgásért tett szolgálataiért, valamint a különösen a koronavírus-járvány idején szervezett jótékonysági akcióiért került fel a listára.

De sok más sportoló mellett kitüntetést kap a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a szezon végén 73 éves korában visszavonult edzőlegenda, Roy Hodgson, aki 45 éven át irányított közel másféltucat klubot, illetve az angol mellett Svájc, valamint az Emirátusok válogatottját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!