A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Premier League topcsapatai harcolnak az angol válogatott fiatal sztárjáért

European Football Championship - England - Germany Sports soccer EM National team Euro 2020 2021 Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP UEFA
Declan Rice megbízhatóan játszik az angol válogatottban
Vágólapra másolva!
A West Ham United angol válogatott-labdarúgója, Declan Rice nem szeretné meghosszabbítani a szerződését, hanem egy Bajnokok Ligájában induló topcsapatban folytatná a pályafutását az Európa-bajnokság után.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint a 22 éves futballista már két szerződéshosszabbítási ajánlatra is nemet mondott a West Hamnél, legkomolyabb kérői a Manchester United és a Chelsea, illetve a Manchester City is érdeklődik iránta.

Rice a londoni csapat legértékesebb játékosa, amely érthetően szeretné hosszú távra magához láncolni a labdarúgót.

A West Ham ugyan az Európa-ligában indulhat a következő szezonban, de a védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos inkább a BL-ben szeretne szerepelni.

Rice alapembere az Eb egyik legnagyobb esélyesének tartott angol válogatottnak, az idei kontinenstornán mind a négy meccsen játszott, és Southgate valószínűleg az ukránok elleni negyeddöntőben is a kezdőben számol vele. A fiatal futballistának egyébként 2024-ig érvényes a szerződése a klubjában, tehát bármely csapat szeretné is szerződtetni, mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia. A The Guardian információi szerint a West Ham 100 millió font alatt nem szívesen válna meg a legjobb focistájától.

Declan Rice megbízhatóan játszik az angol válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

Rice a Chelsea akadémiáján nevelkedett, de 14 évesen távozott az együttestől.

Roman Abramovics klubja szívesen visszavásárolná, ráadásul legjobb barátja, a szintén angol válogatott Mason Mount is ott játszik, illetve Thomas Tuchel vezetőedző is nagyon szeretné a csapatában látni.

A Manchester United az előző szezonban a West Hamnél kölcsönben szereplő Jesse Lingardot is belevonná az üzletbe, hogy megszerezze Rice játékjogát.

Kevésbé komoly érdeklődőnek számít a Manchester City, amely Fernandinho utódját látja Rice-ban, azonban nemrégiben egy évvel meghosszabbította a brazil védekező középpályás szerződését.

A West Ham mindenképpen megtartaná kulcsemberét, akinek újabb ajanlatot készül tenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!