A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az olasz válogatott játékosait feltüzeli, hogy a Wembley-ben rendezik a foci-Eb döntőjét

fbl Horizontal
Leonardo Bonucci (19) szerint az olaszoknak extra motivációt ad az angol közönség
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott hátvédje, Leonardo Bonucci szerint a válogatott egyáltalán nem fél attól, hogy a kultikus Wembley Stadionban, többnyire angol szurkolók előtt kell lejátszani az Európa-bajnokság döntőjét Anglia ellen.
Vágólapra másolva!

Az olaszok a spanyolokat az angolok pedig a dánokat legyőzve jutottak be az Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet a Wembley Stadionban rendeznek meg, nagyrészt angol közönség előtt. Nagyjából ezer olasz szurkoló drukkolhat majd a helyszínen Roberto Mancini csapatának - írta a BBC Sport.

mondta az olaszok hátvédje, Leonardo Bonucci.

Az olasz válogatott védelmének tengelyében a 34 éves játékos mellett ott lesz a 36 éves Giorgio Chiellini is, akivel a Juventusban évek óta csapattársak. Az angol együttes játékosainak átlagéletkora csupán 25 év, de Bonuccit ez sem zavarja.

Leonardo Bonucci (19) szerint az olaszoknak extra motivációt ad az angol közönség Forrás: AFP/Frank Augstein

mondta az angolokról a védő.

A Juventus középhátvédje azt is kiemelte, hogy az angolok védelme is világklasszisokból áll, hiszen csak egy gólt kaptak eddig ezen a tornán.

dicsérte tovább az ellenfelet Bonucci.

A négyszeres világbajnok Olaszország 1968 óta első Eb-sikerére vár. Az olasz válogatott 2000-ben és 2012-ben is játszhatott Eb-döntőt, most az 55 év után újra világesemény fináléjába jutó Anglia lesz az ellenfele.

A döntő július 11-én 21 órakor kezdődik a Wembley Stadionban, a mérkőzést a holland Björn Kuipers vezeti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!