Botrányos játékkal kezdték a vb-t a legutóbbi ezüstérmes horvátok

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, F csoport, Marokkó - Horvátország, al-Bajt Stadion, al-Hor, 2022.11.23.
Morocco's midfielder #15 Selim Amallah, Croatia's midfielder #10 Luka Modric and Croatia's midfielder #11 Marcelo Brozovic fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Morocco and Croatia at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on November 23, 2022. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első mérkőzésén a Mmaee testvéreket nélkülöző Marokkó 0-0-s döntetlent játszott a legutóbbi vb-ezüstérmes Horvátország ellen.
Vágólapra másolva!

A horvátoknál kezdőként kapott helyet a csapatban a 37 éves Luka Modric, és ezzel – a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint –

a labdarúgás történetének első olyan játékosa lett, aki három különböző évtizedben is pályára lépett Európa-bajnokságon és vb-n.

A mérkőzés első negyedórájában mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, a marokkóiak egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, szinte minden alkalommal volt válaszuk a horvátok próbálkozásaira. A korai gól egyik félnek sem jött össze, így a félidő derekán némiképp alábbhagyott az iram, több volt a játékmegszakítás és taktikai csata látszott kibontakozni.

A hajrában aztán gyors akciót vezettek a horvátok, Bono kapus azonban megmentette a góltól Marokkót, majd Modric zúdított egy kipattanó labdát 16 méterről a kapura, de kicsivel célt tévesztett.

Modrichoz és Hakimihez hasonlóan Horvátország és Marokkó sem bírt egymással Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Fordulás után nem változott jelentősen a meccs képe, előbb a horvátok voltak aktívabbak, majd a marokkóiak veszélyeztettek. A mérkőzésnek ebben a szakaszában úgy tűnt, hogy az afrikaiak fizikálisan jobban bírják a küzdelmet, Zlatko Dalic tanítványai ugyanis

lassabban szövögették a támadásokat, néhol pedig pontatlan passzokkal és eladott labdákkal borzolták a szurkolók kedélyeit.

A folytatásban egyik együttesnek sem sikerült ráerőltetni az akaratát a másikra, aztán az utolsó percekben úgy tűnt, hogy mindkét fél megelégszik a döntetlennel, s végül ennek megfelelően is zárult az összecsapás.

1Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
46CsereNikola Vlasic
47Sípszó (kezd + vég)
60CsereNoussair Mazraoui
65CsereSofiane Boufal
71CsereAndrej Kramaric
78Sárga lapSofyan Amrabat
78Sárga lapSofyan Amrabat
79CsereMateo Kovacic
82CsereYoussef En-Nesyri
90CsereIvan Perisic
96Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!