Cavani mellett Suarez is bekerült Uruguay vb-keretébe

fbl Horizontal
A két rutinos csatár ott lesz a vb-n
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Uruguay válogatottja is kijelölte aktuális keretét az idei világbajnokságra.
Vágólapra másolva!

Az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya, Diego Alonso a várakozásoknak megfelelően nem hagyta ki a keretéből az utolsó vb-jére készülő nagyöregjeit, de több fiatalabb játékost is behívott dél-amerikai csapat névsorába.

Uruguay 2010-es vb-negyedik sikercsapatából a kapus Fernando Muslera, a védelemből Diego Godín és Martín Cáceres lehet jelen, míg a támadósorban a két rutinos csatár, Luis Suárez és Edinson Cavani is meghívót kapott. A 35 éves támadó Cavani a Valenciában hét bajnokin négy gólt szerzett, azonban egy bokasérülés miatt két hete nem játszott.

A két rutinos csatár ott lesz a vb-n Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Rajtuk kívül olyan fiatalabb labdarúgók is bekerültek az utazó keretbe, mint a Liverpool támadója Darwin Núnez, a Real Madrid kiválósága, Federico Valverde vagy a Tottenhamben futballozó Rodrigo Bentancur. Tagja az uruguayi listának a sérüléssel bajlódó Ronald Araújo is, azonban a bíznak benne, hogy a Barcelona hátvédje pályára léphet a tornán.

Mindeközben a legfontosabb szerep bizonyára a két irányítóra hárulhat majd, sokat váratnak Nicolás De La Cruz és Giorgian De Arrascaeta teljesítményétől.

Az uruguayiak Dél-Koreával, Portugáliával és Ghánával csapnak össze a csoportkörben.


Az uruguayiak vb-kerete:

kapusok:
Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente)

védők:
Jose Maria Gimenez (Atlético Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisboa), Diego Godin (Velez Sarsfield), Martin Caceres (LA Galaxy), Ronald Araujo (FC Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), Jose Luis Rodriguez (Nacional), Mathias Olivera (Napoli), Matias Vina (AS Roma)

középpályások:
Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting Lisboa), Matias Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham Hotspur), Federico Valverde (Real Madrid), Facundo Pellistri (Manchester United), Nicolas De La Cruz (River Plate)

támadók:
Agustin Canobbio (Athletico Paranaense), Facundo Torres (Orlando City), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), Maxi Gomez (Trabzonspor), Luis Suarez (Nacional), Edinson Cavani (Valencia), Darwin Nunez (Liverpool)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről