A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

A semmiből támadt fel a lefocizott dán válogatott, majd jött az újabb drámai fordulat

fbl Horizontal
France's forward #10 Kylian Mbappe scores his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between France and Denmark at Stadium 974 in Doha on November 26, 2022. (Photo by Antonin THUILLIER / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjában a címvédő francia válogatott a torna egyik legjobb meccsén 2-1-re nyert a dánok ellen. Didier Deschamps együttese rengeteg helyezet kihagyott, majd Kylian Mbappé révén vezetést szerzett a második félidőben, aztán Dánia a semmiből egyenlített. Izgalmas végjátékot hozott a hajrá, és a 86. percben ismét Mbappé villant, aki megnyerte a meccset és továbbjuttatta a csoportból a franciákat.
Vágólapra másolva!

A címvédő francia válogatott az ausztrálok elleni magabiztos 4-1-es győzelemmel kezdte a világbajnokságot, a dánok viszont csak gól nélküli döntetlent játszottak Tunéziával az első fordulóban.

Didier Deschamps együttesében rengeteg a sérült, de így is bombaerős tizenegyet küldött pályára a franciák szövetségi kapitánya, míg a dán válogatott kezdőcsapatában ezúttal is ott volt a tavalyi Eb-n szívrohamot kapó Christian Eriksen.

A francia csapat kezdte jobban a mérkőzést, a 10. percben Theo Hernandez beadását Rabiot fejelte Giroud elé, de az utolsó pillanatban mentettek előle, majd Varane fejesét védte nagy bravúrral Schmeichel.

A 20. percben Mbappé lépett volna ki, Christensen lerántotta, de a játékvezető csak sárga lapot adott, pedig a világbajnok sztár gólhelyzetbe kerülhetett volna.

Nem sokkal később újabb francia helyzet következett: Dembele szabadrúgására Rabiot robbant be, közeli fejesét azonban Schmeichel hatalmas bravúrral védte.

A 31. percben Kounde helyzeténél mentettek a gólvonalon a dánok, majd Cornelius előtt adódott az első dán lehetőség, de a csatár bombája elkerülte a kapu bal oldalát. A 38. percben Mbappé lőhetett volna gólt, ám Dembele beadása után csúnyán a kapu fölé bombázott 14 méterről.

Kylian Mbappe hatalmas helyzetet hagyott ki az első félidő hajrájában Forrás: AFP/Paul Ellis

A szünetig nem változott az eredmény, sok helyzetet hozott az első játékrész, de gólt nem láthattak a szurkolók.

A második félidőt is a franciák kezdték jobban, de továbbra sem tudták megszerezni a vezetést. Az 56. percben Mbappé iramodott meg nagy lendülettel a kapu felé, életerős lövését szögletre ütötte Schmeichel, majd Griezmann lőtt fölé nagy helyzetben. A 61. percben megtört a jég, gyönyörű támadás után lőttek gólt a franciák.

Theo Herandez futott el a bal oldalon, a középen érkező Mbappéhoz játszott, aki állítgatás nélkül lőtt a kapuba.

Hiába vezetett a világbajnok, pár perccel később szinte a semmiből egyenlített Dánia.

Christensen a 68. percben fejelt a kapuba, miután Eriksen szögletét továbbcsúsztatta Andersen.

Nem sokkal később megfordíthatta volna a meccset a dán válogatott, Llorisnak kellett hatalmasat védenie Lindström lövése után.

A 78 percben Tchouameni fejelt mellé kevéssel Griezmann szöglete után, izgalmas hajrára volt kilátás, a franciák nem akarták beérni döntetlennel. A 80. percben Rabiot kis híján meglőtte a vb legszebb gólját, látványos ollózása kevéssel kerülte el a bal felső sarkot. A 81. percben a Barcelona korábbi játékosa, Braithwaite villant meg a túloldalon, alig lőtt a bal alsó mellé a dánok csatára.

A 86. percben jött az újabb fordulat: Kylian Mbappé ismét megvillant és közelről a kapuba vágta Griezmann jobb oldali beadását.

Kylian Mbappe megynerte a meccset a franciáknak Forrás: AFP/Franck Fife

Helyzeteket még hozott a folytatás, de újabb gólt már nem, a francia válogatott 2-1-re nyert és két meccs után már biztosan továbbjutott.

1Sípszó (kezd + vég)
20Sárga lapAndreas Christensen
20Sárga lapAndreas Christensen
23Sárga lapAndreas Cornelius
23Sárga lapAndreas Cornelius
43Sárga lapJules Kounde
43Sárga lapJules Kounde
46Sípszó (kezd + vég)
46CsereAndreas Cornelius
48Sípszó (kezd + vég)
61GólKylian Mbappe
61GólKylian Mbappe
63CsereOlivier Giroud
68Gól
68GólAndreas Christensen
74CsereMikkel Damsgaard
75CsereRaphael Varane
75CsereOusmane Dembele
85CsereJesper Lindstroem
86Gól
86GólKylian Mbappe
92CsereRasmus Kristensen
93CsereAntoine Griezmann
97Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
3-4-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Franciaország 3 2 1 0 6-3 3 6
GY
GY
V
2.
Ausztrália 3 2 1 0 3-4 -1 6
V
GY
GY
3.
Tunézia 3 1 1 1 1-1 0 4
D
V
GY
4.
Dánia 3 0 2 1 1-3 -2 1
D
V
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!