A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Videóbírós bohóckodással ért véget a franciák meccse

Tunisia v France: FIFA World Cup Qatar 2022 2022,Doha,FIFA,France,Qatar,Tunisia,World Cup Horizontal
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 30: Players in action during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D match between Tunisia and France at Education City Stadium on November 30, 2022 in Al Rayyan. Evrim Aydin / Anadolu Agency (Photo by Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Tunézia 1-0-a legyőzte a címvédő francia válogatottat, ám ennek ellenére sem tudott továbbjutni, mert Ausztrália nyert Dánia ellen. A D csoportból a franciák és az ausztrálok lesznek ott a nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

Nagy lendülettel, ellenfelénél jóval motiváltabban kezdett a tunéziai csapat, amely a 8. percben bal oldali szabadrúgást követően kapuba is talált. A gólszerző Gandri azonban lesről indult, így maradt a 0-0. Mintegy húsz perc elteltével átvette az irányítást a francia válogatott, melyben - a már biztos nyolcaddöntős szereplés tudatában - Didier Deschamps szövetségi kapitány jelentős változtatásokat hajtott végre, csupán Tchouaméni és Varane maradt a szombati, dánok elleni kezdőcsapatból. A folytatásban a tunéziaiak egy-egy távoli lövésig jutottak el, a franciák viszont helyzet nélkül zárták az első félidőt, ugyanakkor így is kontrollálták a mérkőzést.

A Fradi játékosa, Aissa Laidouni remek teljesítménnyel járult hozzá a címvédő elleni bravúrgyőzelemhez Forrás: Getty Images/Quality Sport Images/Juan Luis Diaz

A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a tunéziai együttes, melyben a ferencvárosi Laidouni aktív szerepet vállalt a labdatartásban és a támadások elindításában, sőt egy alkalommal nagy helyzetbe is került, ami kimaradt.

Az észak-afrikaiak szűk negyedóra elteltével megszerezték a vezetést,

majd a gólszerző Hazri lejött a pályáról, illetve azonnal hármat cserélt a franciák szakvezetője. A vb-t két győzelemmel kezdő címvédő aktívabbá vált, Deschamps csakhamar még két cserét hajtott végre, így a hátra lévő időben végig a franciák támadtak.

Már a nyolcperces ráadás is majdnem letelt, amikor Griezmann egy beívelés, illetve visszafejelés után hét méterről a kapuba lőtt.

A tunéziaiak elvégezték a középkezdést, de a bíró jelzést kapott a VAR-szobából, így visszanézte az esetet, végül les miatt érvénytelenítette a találatot.

1Sípszó (kezd + vég)
3Különleges esemény
8Különleges esemény
16Különleges esemény
28Sárga lapWajdi Kechrida
28Sárga lapWajdi Kechrida
46Sípszó (kezd + vég)
48Sípszó (kezd + vég)
58Gól
58GólWahbi Khazri
60CsereWahbi Khazri
62Különleges esemény
63CsereKingsley Coman
63CsereJordan Veretout
64CsereRaphael Varane
73CsereYoussouf Fofana
74CsereMohamed Ali Ben Romdhane
78CsereMatteo Guendouzi
83CsereAnis Ben Slimane
98Különleges esemény
99Különleges esemény
101Különleges esemény
103Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
3-4-2-1
4-3-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Franciaország 3 2 1 0 6-3 3 6
GY
GY
V
2.
Ausztrália 3 2 1 0 3-4 -1 6
V
GY
GY
3.
Tunézia 3 1 1 1 1-1 0 4
D
V
GY
4.
Dánia 3 0 2 1 1-3 -2 1
D
V
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!