Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak fura szenzációja, hogy Kabát Péter, a labdarúgó NB I gólkirálya hétfőn a késő esti órákban leszerződött a Göztepe Izmir csapatához, a török élvonalba most feljutott együtteshez. Napjaink talán legtehetségesebb magyar csatára egy héttel korábban a Vasastól a Dunaferrhez távozott, alá is írta a kontraktust, ám abban szerepelt egy záradék: amennyiben július 2-án éjfélig elfogad egy külföldi ajánlatot, akkor nem gördítenek akadályt távozása elé.

Hétfőn este befutott az izmiriek ajánlata, Kabát pedig úgy távozott Dunaújvárosból, hogy egyetlen bajnoki mérkőzést sem játszott a vasgyáriaknál. Ilyenkor az olvasóban logikusan felmerül a kérdés: vajon a Göztepe által Kabátért kifizetett összeget melyik klub kapja: a Vasas vagy a Dunaferr? "A Dunaferr" - mondta Egervári Sándor, a tavalyi bajnok vezetőedzője. "Senki se gondoljon azonban komoly pénzre, a szerződésben ezt a lehetőséget is pontosan szabályoztuk, így tehát annak az összegnek csak a töredékét kapjuk, amit akkor élvezhetnénk, ha Péter - mondjuk - a szezon kellős közepén távozott volna el tőlünk."

A Dunaferr Kabát elszerződésével komoly bajba került, ugyanis így felborul a tervezett Tököli, Kabát bombacsatársor. Egerváriék ezért a napokban két jugoszláv és egy lengyel futballistát próbálnak ki, amire azért is szükség van, mert a válogatott Rósa Henrik meg Salzburgba szerződött. Rabóczki Balázs kapus viszont még mindig nem talált magának megfelelő külföldi kérőt, Bita mellé viszont már megvásárolták Petry Zsoltot, úgy hogy kapusfronton most a bőség zavarával küszködik Egervári.

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)

Mindent egy helyen az Eb-ről