Vágólapra másolva!
A Brazil Labdarúgó Szövetség engedékeny volt, így elhárult az akadály Rivaldo krakkói szereplése elől. A játékos a szerdai lengyelországi BL-selejtező után repül haza, és csak az augusztus 15-i, Paraguay elleni vb-selejtezőn erősíti a válogatottat.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány azt szerette volna, ha a klasszis pályára lép a csütörtöki Brazília-Panama barátságos találkozón is. Ebben az esetben azonban Rivaldo nem szerepelhetne a Wisla Kraków ellen, a selejtező harmadik fordulójának első felvonásán. Antonio Lopes, a brazil szövetség technikai igazgatója néhány nappal ezelőtt még azt mondta, hogy az Európából meghívott labdarúgókat - a klubjaik tiltakozása ellenére - már a Panama elleni curitibai összecsapáson is figyelembe veszik.

A tízcsapatos dél-amerikai selejtezőcsoport első négy helyezettje automatikusan indul a 2002-es koreai-japán közös rendezésű vb-n, az ötödik Ausztráliával mérkőzik meg a részvételért. Brazília jelenleg negyedik, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg Uruguay-t.

Korábban:

Saviola és Rivaldo nélkül a Barcelona

Rivaldo fellázadt

Mindent egy helyen az Eb-ről