Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legjobb tizenegyének tagjai szinte kivétel nélkül két fronton is bizonyíthattak, hiszen a bajnoki és díjmérkőzések mellett gyakorlatilag egész Európa válogatottszerdát tartott, míg Dél-Amerikában vb-selejtezőket játszottak. Így álomcsapatunkba csak az kapott meghívót, aki mindkét erőpróbán megfelelően teljesített.
David Seaman (angol, Arsenal FC): Londonban valahogy lassabban múlik az idő mint máshol, ha futballról van szó, akkor talán meg is állt. Hiába igazolták le az Ágyúsok a válogatott Richard Wrightot, az egyes mez továbbra is Davidé. A veterán portás a Middlesbrough ellen is tett róla, hogy ez az állapot egyelőre ne is változzon. A Boro elleni győzelem, csak a találkozó végén vált fölényessé, addig azonban Ricard, Job és Boksic mindent elkövetett az egyenlíétésért.
Jonathan Zebina (francia, AS Roma): Az olasz bajnokság ugyan még nem kezdődött el, de a felkészülés már a hajrájához érkezett, a csapatok egyre inkább minőségi ellenfelekkel játszanak. A bajnoknak például a Fiorentina jutott az olasz Szuperkupáért vívott találkozón. A lilák azonban nem tudtak felnőni Fabio Capello csapatához, Tottiék 3-0-s győzelmet arattak, úgy hogy a francia hátvéd egyszerűen levette a pályáról a Fiorentina legveszélyesebb támadóját, Chiesát.
Sami Hyypiä (finn, Liverpool FC): A skandináv hátvéd pályafutása csodálatra méltó. Talán kevesen emlékeznek, de 1997 őszén ő is tagja volt annak a finn védelemnek, amely a magyar válogatott elleni vb-selejtezőn összehozta azt a csodagólt. A holland Willem II-től Sami később a Liverpoolhoz került, ahol stabil csapattag, majd egy időben még csapatkapitány is volt. Szinte egyik napról a másikra lett posztján a kontinens egyik legmegbízhatóbb játékosa.
Sol Campbell (angol, Arsenal FC): A válogatott középhátvédjének nyári átigazolása óriási vihart kavart, hiszen az angol főváros két, egymást leginkább utáló csapata között jött létre a klubcsere. A Spurstől az Ágyúsokhoz került színes börű hátvéd éppen emiatt a közhangulat miatt hagyta ki a White Hart Lane-en rendezett angol-hollandt. A bajnoki rajton azonban már ott volt, s ha pályára lépett tett is róla, hogy csapata kapott gól nélkül zárja az idénynyitót.
Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): Az utóbbi időszakkal ellentétben a minibrazil kifejezetten jól teljesített a válogatottban, mind a Panama elleni mérkőzésen, mind pedig a Paraguay elleni vb-selejtezőn remekül futballozott. Szokásához híven az egész bal szélt bejátszotta, és természetesen a tőle megszokott távoli lövések sem hiányozhattak. A Real Zaragoza elleni Szuperkupa-mérkőzésen is a királyi gárda egyik legjobbjának számított.
Luis Figo (portugál, Real Madrid): A luzitán Aranylabdásnak csak részben sikerült úgy a múlt hét, ahogy eltervezte: a válogatottal ugyan könnyedén nyert Moldova ellen, de klubcsapatával csak 1-1-es döntetlent játszott a Real Zaragoza elleni Spanyol Szuperkupa-mérkőzésen. Nemzeti színekben három gólt is szerzett (igaz, kétszer tizenegyesből talált a hálóba), jól is futballozott, ám a La Romareda-stadionban már nem tudta bizonyítani képességeit.
Juan Sebastián Verón (argentin, Manchester United): Az angol liga történetének legdrágább játékosa is mozgalmas hetet zárt. Szerdán hazája válogatottjával Ecuadorban meccselt, ahol az argentinok, részben Juan gójának is köszönhetően 2-0-ra nyertek, így a kontinensről elsőként jutottak ki a vébére. A dél-amerikai karmester csak pénteken érkezett vissza Manchesterbe, ennek ellenére vasárnap már ismét a pályán volt, a Fulham elleni idénynyitón.
Yildiray Bastürk (török, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak új szerzeménye már most megszolgálta több millió márkás vételárát, a VfL Bochumtól szerződtetett játékos a Schalke 04 elleni rangadón is remekül futballozott, a mezőny legjobbja volt. A gelsenkircheni 11-es előtti szituációban ugyan ő hibázott még a másik kapunál, ebből indult a hazaiak kontrája, de utána Ballackkal és Kirstennel is gólt rúgatott, így jóvátette korábbi hibáját.
Robert Pires (francia, Arsenal FC): Eredményes napok vannak a londoniak világ- és Európa-bajnok játékosa mögött is. A válogatottszerdán a dánok ellen csapata legjobbjának bizonyult, rendkívül lendületesen játszott, a skandináv védők számára sokszor jelentett megoldhatatlan feladatot, gólt is szerzett. A Middlesbrough elleni bajnokin ugyanazt a színvonalat nyújtotta, a találat sem maradt el, nem véletlenül választotta a SkySports a mérkőzés legjobbjának.
Michael Owen (angol, Liverpool FC): A Vörösök csillaga a chilei Marcelo Salast szorította ki csapatunkból, ám nem érdemtelenül. A kupahalmozónak felcsapott Liverpool a Charity Shield begyűjtése után a bajnokságban is jól rajtolt, a West Ham United ellen nyert 2-1-re, természetesen Mickey két góljával. A fiatal csodacsatár az elmúlt időszak mérkőzései közül csak a hollandok elleni, londoni válogatott találkozón nem volt eredményes.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): Sir Alex Ferguson ezúttal sem döntött rosszul. A vak is láthatja, hogy a MU nagy üzletet csinált Ruud szerződtetésével, érdemes volt rá várni, amíg felgyógyult súlyos sérüléséből. A holland csatár nem is kezdhette volna jobban anglia pályafutását: négy gól egy hét alatt! Találat a Charity Shielden, gól az angol-holland derbin, majd egy dupla - ráadásul vesztes állásból - a Fulham elleni bajnokin.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (augusztus 6-12.)

Mindent egy helyen az Eb-ről