A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Minden jel edzőváltásra utal a Kispest-Honvéd futballcsapatánál. Három egymást követő vereség után Szurgent Lajos vezetőedzővel próbálták a rossz szereplés okát kutatni kedden a kispesti klub tulajdonosai, a megbeszélés végeztével pedig játékosértekezletet tartottak. Koncz László, a kft. egyik tulajdonosa szerint nem tragikus a helyzet, de nem kizárt az edzőcsere.

Három vereség: 1-6 a Győr ellen a Bozsik stadionban, 1-3 az MTK, és most ismét hazai pályán 0-2 a ZTE ellen. Szurgent Lajos vezetőedző a tulajdonosoknak elmondta, hogy a játékosok az edzéseken minden zokszó nélkül végzik az előírt gyakorlatokat, és ilyenkor a helyzetkihasználással sincs gond. Csak a mérkőzések ne lennének. Mint legutóbb, a ZTE ellen a csapat középcsatára, Faragó István egyedül vezette a kapusra a labdát, és ahelyett, hogy a hálóba lőtt volna, a kapu mellé helyezett. Szurgent szerint erről egyetlen edző sem tehet, bár nem akarja ő a játékosai nyakába varrni a sikertelenséget. Egyébként bízik abban, hogy játékosaival együtt lehetőséget kap még a javításra.

Koncz László tulajdonostársával, Vida Pállal egész nap tárgyalt, délután azért hajlandó volt nyilatkozni. Koncz elmondta, hogy a nyolcadik helyen állnak a bajnokságban, s elvileg nem tragikus a helyzet. Ám a három vereség miatt úgy érzik, hogy feltétlenül lépniük kell. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy ma vagy holnap, akár Szurgent Lajos bevonásával is, új vezetőedzőt szerződtetnek a csapat kispadjára.

Már jelöltekről is hallani, hiszen a klubhoz közel állók úgy tudják, hogy a csapat korábbi ötszörös világválogatott labdarúgója, Détári Lajos - aki jelenleg a Csepel edzője - visszatér Kispestre. És egy másik őshonvédos, Fitos József nevét is egyre többet hallani. A volt válogatott középpályást is sokan látnák szívesen a Honvéd kispadján. Détári Lajos érdeklődésünkre elmondta, hogy edzőügyben még nem kereste a Kispest. Igaz, korábban tárgyalt a vezetőkkel, de akkor még nem volt szó edzősködésről. Egyébként jól érzi magát Csepelen, ugyanakkor szívesen segítene volt klubjának, és ha komolyra fordulna a dolog, akkor jelenlegi munkaadója bizonyára elengedné.

Burkovits Ferenc

Korábban:

Újabb hazai Kispest-vereség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!