A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az utolsó selejtezőket játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s aztán a továbbjutók a 16 kiemelt csapattal együtt Monacóra figyelnek, mert a nagyhercegségben sorsolják csütörtök délután az első csoportfordulót. Egyébként ugyanott lesz este az év európai focistájának díjátadása, majd pénteken az UEFA-kupa sorsolása és azt követően a Bayern-Liverpool Szuperkupa-döntő.

A hirdetés szerint minden pörgetés után milliós nyeremények várják a játékosokat a Monaco-rulettben, s most, a futball BL első csoportfordulójának sorsolása előtt is ugyanez a helyzet. Sőt sokkal jobb, hiszen az európai szövetség (UEFA) valutában fizet majd a harminckét "főtáblás" klubnak, amelyek aztán minden győzelemmel, döntetlennel, góllal, valamint az otthon eladott jegyek bevételével tovább növelhetik az UEFA-tól kapott mesés summát. A német Dortmund például ötmilliárd forintnyi hozadékra számít a csoportmeccsek után, s persze azt reméli, lesz ez még több is, mert majd onnan is továbbjut. Cseppet sem mellesleg, szüksége is van a pénzre, hiszen csak Amorosóért hatmilliárd forintnyi márkát adott ki. Igaz, előbb még a selejtezőből való továbbjutást is el kell érnie, de a belgrádi 2-0-s győzelme után nehéz elképzelni a Borussia bukását.

Kifejezetten háborús a hangulat Isztambulban. A Fenerbahce hívei két napja készülnek a skótok eltángálására, s a török rendőrök azért imádkoznak, hogy a békésnek hitt Rangers-drukkerek nem keverednek olyan helyzetekbe, mint tavaly a leedsiek, amikor két angolt is leszúrtak a meccs előtti utcai verekedésben. Ami pedig a mérkőzést illeti, azon is minden lehetséges az első találkozó 0-0-ja után. Ezen kívül is lesz még néhány kőkemény kilencven - vagy több - perc a stadionokban, például a Grasshoppers-Porto, a Rosenborg-Inter Bratislava és a Celtic-Ajax találkozó. Bár utóbbiban a glasgow-iak erősen kételkednek. Mondván, kizárt, hogy a hollandok behozzák kétgólos hátrányukat. Ugyanígy vélekednek Lilleben is, hiszen a Parma otthonában kapott ki 2-0-ra a franciáktól.

A holnap délutáni sorsolással pedig nem ér véget Monaco futballfővárosi szerepe, mert este átadják az év európai focistáinak díjait, pénteken délben ugyanott sorsolják az UEFA-kupa első fordulóját. Ezt egyébként az Eurosport közvetíti, s remélhetően két magyar csapat részvételével, hiszen a Dunaferrnek és a Debrecennek is komoly esélye van a továbbjutásra. Az ünnepi hét zárásaként este pedig a BL-győztes Bayern játszik az UEFA-kupát nyert Liverpoollal a Szuperkupáért. A bajorok még soha nem nyerték meg ezt a trófeát, éppen ezért igencsak szeretnének győzni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!