Vágólapra másolva!
Nem rajtolt valami jól a Premier League-ben a Charlton Athletic, hiszen a gárda az első fordulóban hazai pályán kikapott az Evertontól. A második körben nem lépett pályára a gárda, a harmadik játéknapon pedig az előző szezon meglepetéscsapata, az Ipswich Town volt az ellenfele, ami nem sok jót jósolt a londoniaknak. A Charlton azonban némi meglepetésre idegenben is nyerni tudott, köszönhetően Kevin Lisbie találatának.

Lisbie Hackneyben született 1978. október 17-én, tizenévesen kezdett el futballozni a Charlton Athleticben. Még csak inasszerződése első esztendejét töltötte, amikor 1996 májusában a klub edzője, Alan Curbishley profikontraktust ajánlott fel neki. A következő idényben Kevin egyre többször találta magát az első csapat kispadján, és jó néhányszor be is cserélték. 1997 januárjában a Reading ellen megszerezte első találatát a felnőttek között, majd a következő szezon első mérkőzésén az Oxford ellen is betalált.

Ez elég volt ahhoz, hogy Curbishley beválogassa őt, amikor a tréner állíthatta össze a másodosztály válogatottját, amely az olasz Serie B hasonló csapata ellen lépett pályára. Lisbie akkor már korosztályos angol válogatottnak mondhatta magát, a 18 éven aluliak között lépett pályára. Az elismerést követően azonban nem ment neki a góllövés, legalábbis a Charltonban, hiszen amikor kölcsönadták a Gillinghamnek, hét találkozón négyszer volt eredményes. A Charlton első csapatába azonban nem tudott bekerülni, bár a tartalékok között jól futballozott, az 1999–2000-es szezonban például 14 gólig jutott a tarcsiban.

Időközben egyszer kölcsönadták a Readingnek is, az elmúlt szezonban pedig a sérülések miatt egyszer csak a kezdő tizenegyben találta magát. Az idény első öt összecsapásán kezdett, majd további 13 mérkőzésen csereként lépett pályára, ám nem tudott gólt szerezni a Premier League-ben. A mostani pontvadászatban végre megtört a jég, és első élvonalbeli találata három pontot ért a Charltonnak.

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről