Vágólapra másolva!
Pénteken a Rohonci úton kezdődik és vasárnap a Fáy utcában ér véget a labdarúgó Borsodi Liga 10. fordulója. Az igazi rangadókat azonban nem ezen a két helyszínen játsszák, hanem az Üllői úton (ahol Varga Zoltán személye pikantériát is ad az összecsapásnak) és Dunaújvárosban, ahol akár edzőkérdést is okozhat valamelyik együttes veresége.

A nyitó mérkőzést Szombathelyen játsszák, ahol az MTK vendégszerepel. Keszei Ferenc lassan azon is elgondolkodhat, hogy ő maga beszálljon-e, hiszen a Haladás inkább kórházra emlékeztet. Flavio Pim szívizomgyulladás, Fred szalagszakadás miatt biztosan nem játszhat, de sérült Nagy Gábor, Leandro, Némethy, Japa, Arnon, Somfalvi, Suriel és Filipovics, igaz, utóbbi öt játékosnak halvány esélye van a szereplésre. Az MTK-nál Füzi és Mónos meggyógyult, így már csak a műtét után lábadozó Madarra nem számíthat Bognár György.

A hétvége legpikánsabb összecsapására az Üllői úton kerül sor. A Győr vendégszereplése Varga Zoltán személye miatt lehet izgalmas, hiszen a fővárosi zöld-fehérek szurkolóit annak idején megosztotta az egykori kiváló labdarúgó személye. A Fradi hazai pályán, a félelmetes "oroszlánbarlangban" idén már két vereséget is begyűjtött a Zalaegerszeg és Debrecen ellen. A csapatban a sérüléséből felépült Horváth Péter csereként két gólt is szerzett a Vasas ellen, meglepetés lenne, ha nem kezdene. Már csak azért is, mert Tibor Jancula és Pinte Attila sem egészséges, de kérdéses Gyepes Gábor és Hrutka János játéka is. Győrött nincsen sérült, ám a legfontosabbat, a győzelem ízét még nem nagyon érezte a fiatal együttes.

Edző szempontjából pikáns lehet a Vasas-Debrecen összecsapás is, hiszen a hazaiak kispadján ülő Komjáti András tavaly ilyenkor még Debrecenben edzősködött. A Vasasban rengeteg a hiányzó: Zabos, Nagy Sándor, Juhár, Cvetkovics, Tóth Norbert és Vincze sérült, míg Zrlic eltiltása szeptember 25-ig szól. Felépült viszont a brazil André, aki a vesztes Magyar Kupa-mérkőzésen játszott is - felejthetően. A Debrecen teljesítményére rányomhatja bélyegét a csütörtöki kupameccs, az biztos azonban, hogy Kerekes Zsombor ismét játszhat bajnokit. Ha a Loki az bordeaux-i első félidei játékot nyújtja, akkor esélyes lehet a Fáy utcában is.

Két rossz passzban lévő együttes csap össze Dunaújvárosban, ahol a hosszú ideig listavezető, ám azóta zsinórban bakizó Zalaegerszeg vendégszerepel. Egervári Sándor gondjai jócskán megszaporodtak, hiszen az Olympiakosz Nicosia elleni UEFA Kupa-találkozón megsérült Penksa mellett Zováth, Jäkl és Éger is sérült, ráadásul Molnár, valamint Nikolov három sárga lapja miatt nem szerepelhet. Visszatérhet viszont a kapuba Rabóczki, akinek a rossz formában lévő Petryt kellene pótolnia. A vendégeknél Urbán, Róth, Nagy Csaba és a kazah Dobljanszkij sem harcképes.

A 10. forduló programja:

Szeptember 21., péntek
Haladás - MTK, 18 óra

Szeptember 22., szombat
Sopron - UTE, 16
FTC - Győr 16.45
Videoton - Kispest, 18

Szeptember 23., vasárnap
Dunaferr - ZTE 13.30
Vasas - DVSC, 19

Pincési László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről