Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság hatodik, hétközi fordulója nem volt mentes a szenzációktól, amelyek közül a legnagyobbat persze az jelentette, hogy a Real Madrid ismét vereséget szenvedett, és újabb két helyet lecsúszva a 14. pozícióban találta magát. Két argentin játékos pedig beírta magát a hispán labdarúgás históriáskönyvébe, mindketten egy gyorsasági rekordot állítottak fel.

Az Osasuna argentin támadója, Mariano Armentano a Cápa becenévre hallgat, ami elég félelmetes, de úgy látszik, a Rayo Vallecano védői ennek ellenére nem vették őt komolyan. A büntetés nem is maradt el: Armentano ugyanis rögtön a középkezdés után három védőn is áthámozta magát, és betalált a kapuba. Ehhez mindössze 13 másodpercre volt szüksége, így ezzel a spanyol pontvadászat történetének leggyorsabb gólját szerezte. Ráadásul ez a találat három pontot ért, hiszen a találkozón nem rezdültek meg többször a hálók.

Nem lehet ilyen büszke a rekordjára a CD Tenerife argentin támadója, Bruno Marioni. A csatár, aki pár héttel ezelőtt még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két gólt szerzett egykori csapata, a Villarreal ellen, a Sevilla elleni találkozón a 38. másodpercben páros lábbal beleszállt Fredibe, amiért megkapta megérdemelt piros lapját. A Primera Divisionban még sosem állítottak ki ilyen gyorsan egyetlen játékost sem.

A Real Madrid a Las Palmas ellen lépett pályára idegenben, és bár a csapatból hiányzott McManaman, Roberto Carlos és Figo is válogatottbeli kötelezettségei miatt, a királyi gárdánál mindenki bízott abban, hogy sikerül nyerni, és az együttes megindul felfelé a tabellán. Ennek azonban éppen ellenkezője történt, a Real csapnivalóan futballozott, és ismét vereséget szenvedett - a bajnokság során immár harmadszor. Pedig az első félidőben még úgy tűnt, hogy ha nem is könnyen, de megszerezhetik a három pontot Zidane-ék, hiszen bár a hazaiak kétszer is vezetést szereztek, a fővárosiak mindkét alkalommal ki tudtak egyenlíteni.

Különösen Zidane találata volt figyelemre méltó, a francia világ- és Európa-bajnok szabadrúgásból csavart mesterien a kapuba. Honfitársa, Claude Makelele viszont leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rengeteg labdát ajándékozott az ellenfélnek. A szünet után tovább gyűrték egymást a csapatok, ám Pedro Munitis kiállítása tíz perccel az újrakezdést követően sorsdöntőnek bizonyult. Innentől kezdve már csak a Las Palmas volt a pályán, és a csereként beállt Rubén két találatával begyűjtötte a három pontot. Érdekesség: Zidane már négy gólnál tart a bajnokságban, ám a csapat mindössze egyszer tudott nyerni. Lehet, hogy nem is benne van a hiba? Míg a Realnál mindenki krízisről beszél, az FC Barcelona egyre inkább kezd magára találni.

A katalánok tegnap egy félidő alatt elintézték a Mallorcát, és a szünet után érezhetően visszavettek a tempóból, máris a hét végi, Deportivo elleni bajnokira tartalékolva. Hogy a Barca öröme ne legyen teljes, arról Sergi sérülése gondoskodott: a válogatott védőnek heteket kell majd kihagynia.

Primera Division, hatodik forduló
Barcelona - Mallorca 3-0
gól: Luis Enrique (9.,27.), Saviola (32.)

Las Palmas - Real Madrid 4-2
gól: Pablo Lago (8.), Jorge (35.-tizenegyesből) Ruben (75., 90.), illetve Munitis 33, Zidane 41

R. Vallecano - Osasuna 0-1
gól: Armentano (1.)

Real Zaragoza - Real Sociedad 3-2
gól: Marcos Vales (22.), Yordi (47.), Vellisca (90.), illetve Tayfun (18.), Gabilondo (67.)

Seville - Tenerife 2-0
gól: Reyes (20.), Olivera (79.-tizenegyesből)

Valladolid - Espanyol 0-1
gól: Posse (30.)

Villarreal - Deportivo 1-1
gól: Victor (2.), illetve Donato (65.)

Korábban:

Spanyol forduló külföldi sztárok nélkül

Mindent egy helyen az Eb-ről