Vágólapra másolva!
A szombati vb-selejtező-dömping után a csoportgyőztes, s ezzel a japán-koreai rendezvényre kijutó válogatottak szövetségi kapitányai értékeltek. Európán kívül játszottak Dél-Ameikában is, ahol Venezuela győzte le Perut.

1. csoport - Oroszország, 23 pont
Az utolsó körben: Oroszország - Svájc 4-0

Fotó: EPA
Copyright 2001 epa European Pressphoto Agency B.V.. All rights reserved. This material must not be published or redistributed in any form.
Kínnal, keservvel, de feltörték a horvátok a belga reteszt

Valerij Besztcsasztnyih, aki mesterhármast szerzett a svájciak ellen: "A csapat nagyon jól játszott, már az első perctől kezdve elszántak voltunk. Romancev nem gratulált külön a lefújás után, hiszen az együttes közös munkája eredményezte a sikert."

2. csoport - Portugália, 24 pont
Az utolsó körben: Portugália - Észtország 5-0

Antonio Oliveira: "Történelmi jelentőségű nap a portugál labdarúgás számára. A második gól után tudtuk, hogy elérhető közelségbe került a világbajnoki részvétel. A második félidőben már felszabadultan játszottak futballistáim."

3. csoport - Dánia, 22 pont
Az utolsó körben: Dánia - Izland 6-0

Morten Olsen: "Játékosaim végig a támadásra összpontosítottak, mindenki kiváló teljesítményt nyújtott. Nagyszerűen fejeztük be a selejtezőt, erre már építkezhetünk a folytatásban."

6. csoport - Horvátország, 18 pont
Az utolsó körben: Horvátország - Belgium 1-0

Mirko Jozic: "Már a mérkőzés előtt eldöntöttem, ha egy órán át eredménytelenek leszünk, akkor cserékkel próbálom frissíteni a csapatot. Bevált az elképzelés! Nagyon kemény csata volt. Ellenfelünk nagyszerűen szervezte meg védekezését, de tudtam, hogy képesek leszünk a győzelemre. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ekkora örömet okoztunk szurkolóinknak. Az utolsó öt perc életem leghosszabb öt perce volt."

9. csoport - Anglia, 17 pont
Az utolsó körben: Anglia - Görögország 2-2

Sven-Göran Eriksson: "Hihetetlenül nehéz volt a második félidő, amelynek nagy részében úgy tűnt, elúszik a továbbjutásunk. De szerencsére a végén David Beckham gólt lőtt, így kezünkbe kerültek a világbajnokságra szóló jegyek. David elképesztő módon akarta a sikert, s újra bebizonyította, hogy kiváló kapitánya a csapatomnak."

Venezuela labdarúgó-válogatottja magabiztos győzelmet aratott Peru ellen a világbajnoki selejtező dél-amerikai csoportjában.

Venezuela - Peru 3-0 (0-0)
gól: Alvarado (49., 67.), Moran (78.)

Az állás:
1. Argentína 38 pont/15 mérkőzés (már vb-résztvevő)
2. Paraguay 29/15 (26-14)
3. Ecuador 29/16 (22-19)
4. Brazília 24/15 (25-14)
5. Uruguay 24/15 (16-10)
6. Kolumbia 20/15
7. Peru 15/16
8. Bolívia 14/16
9. Venezuela 13/16
10. Chile 11/15

A Koreai Köztársaságba és Japánba a legjobb négy együttes biztos utazó. Az ötödik helyen végző válogatott az ausztrálokkal játszik ki-ki mérkőzést a vb-szereplésért. Az utolsó két forduló időpontja: november 7. és 14.

A címvédő Franciaország és a rendező Koreai Köztársaság, illetve Japán mellett eddig a következő válogatottak kvalifikálták magukat a labdarúgó vb-re:
Afrika: Kamerun, Nigéria, Szenegál, Tunézia, Dél-afrikai Köztársaság
Európa: Lengyelország, Svédország, Spanyolország, Oroszország, Anglia, Horvátország, Portugália, Dánia, Olaszország
Dél-Amerika: Argentína
CONCACAF-zóna: Costa Rica
Ázsia: Kína

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről