Vágólapra másolva!
A Bundesliga hét végi bajnoki fordulójában Lisztes Krisztián két góljával döntő érdemeket szerzett csapata, a Werder Bremen 3-0-s hazai győzelméből a Nürnberg ellen. A magyar válogatott középpályásnak 115. német bajnoki fellépésén ez volt a 14. találata.

Lisztes

"Krisztián kitűnő teljesítményét két góllal koronázta meg" - mondta Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője. "Boldog vagyok, hogy megszerezte első találatait nálunk."

A Werder sorozatban harmadik győzelmét gyűjtötte be, és 14 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán. Klaus Allofs sportigazgató szerint a cél továbbra is az, hogy az együttes kiharcolja a részvételt valamelyik nemzetközi kupában.

"Végre sikerült dupláznom is, ami a Bundesligában még sohasem fordult elő velem" - mondta érdeklődésünkre a válogatott középpályás. "Mindkét gólomnál a kapus beleért a labdába, ám a másodiknál eleve elhatároztam, hogy a bal sarkot célzom meg, és szerencsére erősre, valamint pontosra is sikeredett a lövés. A meccs után edzőnk röviden értékelte a 90 percet, s először a csapatnak, majd nekem külön is gratulált. A tréner egyébként korábban, amikor számomra kevés lehetőséget adott a bizonyításra, azt mondta, nyugodtan készüljek, mert eljön az én időm is. Remélem, tényleg eljött."

Ezek után Lisztes arról is beszélt, hogy némileg meglepő volt, hogy Bode mellett a legrutinosabb Werder-játékos, Dieter Eilts néhány napja bejelentette visszavonulását. Noha Eilts, aki 390 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt a Bremen színeiben, szerette volna a 400-as álomhatárt is elérni, ám mivel a helyén Borowski egyre több lehetőséget kapott, végül a búcsú mellett döntött.

A magyar középpályás elárulta nekünk, hogy jó pár hete Schaaf mester megállapodott a rutinos futballistával, hogy a napi két tréning közül az egyiken játékosként, a másodikon viszont trénerként vehet részt. Azóta azonban Eilts tulajdonképpen a Werder harmadik számú edzőjeként tevékenykedik, emellett mindennapjai a klub népszerűsítésével telnek.

Kérdésünkre, hogy Eilts mennyiben volt vetélytársa a csapaton belül, Lisztes úgy felelt, hogy semennyire, mivel ő más poszton, amolyan védekező középpályásként játszott a csapatban.

Bánki József

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről