Vágólapra másolva!
Immár az RC Deportivo áll az élen a spanyol pontvadászatban, miután a nyolcadik fordulóban az eddigi listavezető, újonc Real Betis 3-1-es vereséget szenvedett a Celta Vigo otthonában. A vasárnap esti szuperrangadón, az FC Barcelona-Valencia találkozón döntetlen született, így ennek a két gárdának meg kell elégednie a negyedik, illetve az ötödik pozícióval.

A várakozásokkal ellentétben a rangadón nem lépett pályára a katalánok szupersztárja, Rivaldo, aki eddig még csak az első fordulóban szerepelt a bajnokságban. A másik oldalon Salva viszont vállalni tudta a játékot, így Adrian Ilie csak a kispadra került és a Barcelona drukkerei igen hamar megtapasztalták, hogy ezzel meglehetősen rosszul jártak, mivel a vendégek első találatát éppen Salva szerezte. A Barca támadójátékát az argentin Javier Saviola határozta meg, akire a Valencia kőkemény védői nagyon figyeltek, ám elég volt egyetlen kihagyás, hogy a fiatal futballista kiegyenlítsen.

Saviola ezt követően inkább az előkészítésben jeleskedett, több alkalommal is kiválóan tette le a labdát Patrick Kluivert számára, ám a holland támadó mindannyiszor rosszul célzott. Nem így a vendégek középpályása, Carlos Marchena, aki a 73. percben némi tétovázás után 25 méterről lövésre szánta el magát és a labda védhetetlenül vágódott a felső sarokba. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek, hiszen egy percre rá egy szögletet követően Gabri bombázott a tizenhatoson kívülről és lövése Francesco Cocón megpattanva került a kapuba. Jellemző, hogy a Barca inkább elégedett volt a döntetlennel, mint a Valencia, hiszen a katalánok mestere a gólváltást követően a támadó Geovanni helyére egy védőt, Michael Reizigert küldött fel, míg a vendégeknél Salvát egy másik támadó, Adrian Ilie váltotta.

A listavezető Real Betis igazi rangadót játszott a Celta Vigo ellen, és nem tudta megismételni a korábbi jó teljesítményét, hiszen sima vereséget szenvedett a galíciai gárdától. A hazaiaknál szokás szerint az orosz duó, Valerij Karpin és Alekszandr Mosztovoj vitte a prímet és játékukat látva érthető, hogy Víctor Fernández inkább őket játszatja, nem pedig Zvonimir Bobant, aki sorozatos mellőzése miatt a napokban be is jelentette visszavonulási szándékát. A vendégek kulcsembere, Denílson viszont halványabb volt a vártnál, a Don Balón című szaklaptól mindössze négyes osztályzatot kapott.

A forduló egyébként több váratlan eredményt is hozott, ide sorolható például a Real Valladolid, a Málaga és a Tenerife idegenbeli győzelme. A Valladolid az Athletic Bilbao ellen diadalmaskodott, köszönhetően elsősorban a "Real Madrid-nevelés" Tote mesterhármasának. A baszkok ebben a szezonban még képtelenek voltak nyerni hazai pályán. A Tenerife az öt forduló óta veretlen Osasuna otthonában gyűjtötte be a három pontot. Ezen a találkozón született a forduló legszebb gólja, Iván Ania a kezdőkörből ívelt a kissé kinn álló kapus felett a hálóba.

Mindent egy helyen az Eb-ről