Vágólapra másolva!
A mögöttünk hagyott hét nem szűkölködött minőségi futballeseményben, így ismét nehéz dolgunk volt álomcsapatunk összeállításakor. Tizenegyünkben az olasz liga két sztárklubja, az AS Roma és az AC Milan képviselteti magát két-két fővel, utóbbiak teljesítményének értékét emeli, hogy városi riválisuk, az Inter ellen nyertek a milánói derbin.
Sebastien Frey (francia, AC Parma): A 21 éves francia kapus a nagy nyári olasz kapuskeringő során került az Intertől Pármába, ahol kitűnő teljesítményt nyújt. A hét végén Veronában is csak rajta múlott, hogy a tabella élére ugró Chievo nem aratott sokgólos győzelmet. Sebastien több alkalommal is bravúrosan hárított, ám ez is kevés volt csapata pontszerzéséhez (0-1). Nem ok nélkül kapott a La Gazzetta dello Sporttól nyolcas osztályzatot.
Cosmin Contra (román, AC Milan): A spanyol Deportivo Alavéstől igazolt román labdarúgó élete első milánói derbijén (4-2) főszerepet játszott, amit bizony nem sokan mondhatnak el magukról. Fatih Terim a félidőben 0-1-es állásnál küldte pályára a rendkívül intenzív futballra képes Contrát, aki két perc alatt két mozdulatával megfordította a mérkőzést. Előbb Sevcsenkónak adott gólpasszt, majd gyönyörű gólt akasztott Toldo kapujának bal felső sarkába. Fabricio Coloccini (argentin, Deportivo Alavés): A fürtös hajú dél-amerikai alighanem a következő évek egyik legkiválóbb középhátvédje lesz - tartják róla a szakemberek, s Fabricio elég gyors tempóban próbálja ezt valóra váltani. Az AC Milan kötelékébe tartozó védő az elmúlt szezont hazájában töltötte (bajnoki cím és U20-vb arany), majd az UEFA-kupadöntős Alavéshez került. A vitóriai gárdában hétről-hétre remekül teljesít, már három gólnál tart, amelyből kettőt a hétvégén a Real Valladolid ellen       szerzett. Nico Jan Hoogma (holland, Hamburger SV): Egy középhátvédtől mindig dicséretes teljesítménynek számít ha gólt szerez, pláne ha mindezt úgy teszi, hogy csapata hálója érintetlen marad. A németalföldi védő a VfL Wolfsburg ellen tett így, ő jegyezte a mérkőzés egyetlen találatát (1-0), de gólja mellett számtalan szerelés, tisztázás is a nevéhez fűződik. Nagy szerepe van abban, hogy amióta Kurt Jara átvette a HSV-t, a kikötővárosiak két mérkőzésen - kapott gól nélkül - hat pontot szereztek. Vincent Candela (francia, AS Roma): Bizony irigylésre méltó helyzetben van Roger Lemerre, a franciák szövetségi kapitánya, hiszen Bixente Lizarazu és Candela személyében két extraklasszis áll rendelkezésére a bal hátvéd posztján. Viszont, hogy milyen nehéz lehet kettejük közül választani, azt most mi is megtapasztalhattuk… Vincent a Lecce elleni (5-1) teljesítményével került a legjobbak közé, s hogy nem érdemtelenül arról kimagasló osztályzata (8), valamint gólja a tanúbizonyság.
Martin Jörgensen (dán, Udinese): Az Udinesét sokan leírták a szezon előtt, mondván, hogy a „világválogatottból” (amely sokszínűségét tekintve veri a mi gárdánkat) még Roy Hodgson sem tud jó együttest kialakítani. Nos, a mester a 21 külhoniból néhány olasszal kiegészítve végül mégis csapatot csinált, köszönhetően Jörgensen segítségének. A dán irányító, aki elsősorban a pálya jobb szélén mozog otthonosan a legutóbbi fordulóban két góllal vette ki részét       az 5-1-es bergamói győzelemből. Haszan Szalihamidzsics (bosnyák, Bayern München): A Brazzo becenévre hallgató bosnyák vitathatatlanul az elmúlt hét legjobb játékosa! A sokoldalú középpályás ennek a szezonnak a legnagyobb felfedezettje, a német bajnokságot vezető Bayern egyik meghatározó játékosa. A hét közi Szpartak Moszkva elleni BL-mérkőzésen még csak két elronthatatlan átadással vétette magát észre, az igazi durranást a szombati, Kaiserslautern elleni rangadóra tartogatta. Két találata és két gólpassza alapján a Kicker szakírói őt választották a forduló       legjobbjának. Francesco Totti (olasz, AS Roma): Az olasz bajnokcsapat karmestere a Lecce ellen varázslatosan futballozott, aminek köszönhetően a fővárosiak kiütötték a bajnokságot jól kezdő délieket (5-1). A gólgyártást maga Francesco kezdte, aki tőle szokatlan módon fejjel vette be a Lecce kapuját. A folytatás aztán Totti-show-t hozott: remek cselek, szenzációs labdák, ravasz átadások jellemezték játékát. A római kedvenc a 80. percben a közönség vastapsa közepette hagyta el a játékteret. Kily González (argentin, Valencia CF): Bármennyire is hihetetlen, de a világbajnoki cím várományosai közé sorolt argentin válogatott stabil tagja, klubcsapatában bizony egyáltalán nem bír állandó hellyel. A fiatal Vicente káprázatosan gyorsan fejlődik, így bizony Kilynek is csipkednie kell magát, ha játszani akar. Körülbelül úgy, ahogy a Real Zaragoza ellen (2-0) tette - mondják erre Valenciában. A rendkívül gyors, kiváló rúgótechnikával rendelkező argentin ugyanis két olyan gólt szerzett, ami nyugodtan lehet a hét találta. Kily pedig       a forduló játékosa - a spanyol Marca szerint.
Diego Tristán (spanyol, RC Deportivo): Párját ritkító pályakezdet az övé is, hiszen két évvel ezelőtt még csak a spanyol másodosztály történéseit figyelők ismerhették a nevét. 1999 nyarán az RCD Mallorcánál kezdődött élvonalbeli karrierje, amely során két szezon alatt a hispán liga egyik csatárcsillagává vált. Túl jár már negyvenedik bajnoki találatán, de a nemzetközi porondon sincs beoltva gól ellen, mint ahogy azt a múlt héten, az Old Traffordon kétszer is bizonyította. Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): Az ukrán futballcár vasárnap este megnyugtatta olasz híveit. Andrij ugyan hat forduló alatt már öt gólnál járt, de mivel csapatának igazából nem ment a játék, őt is sok bírálat érte. A milánói derbin sem futotta szét stoplisát, nem is dőlt róla patakokban a veríték, csupán két gólt szerzett (4-2). Az első találata fejesből született, ezzel egyenlített a Milan, majd a 77. percben Serginho beadását belsőzte a hálóba. Kapaszkodjanak meg: utóbbi volt 73. olasz bajnokiján az 54. gólja!

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről