Vágólapra másolva!
Évzáróra készül labdarúgó-válogatottunk. Szerdán este negyed kilenctől a megújult Megyeri úti stadionban fogadja Macedónia csapatát, s az újonnan kinevezett és az edzőképzőn frissiben levizsgázott szövetségi kapitány, Gellei Imre gólokat és győzelmet remél.

Szerdán a macedón válogatottat fogadják legjobb labdarúgóink, és jó tudni, hogy szakmai akadálya nem lehet a győzelemnek. Egyszerűen azért nem, mert a szövetségi kapitány és segítője, Dajka László tegnap megszerezte az UEFA-rendszerű edzőképző legmagasabb képesítését, a Pro licencet. A tanultakat aztán tegnap délelőtt, a válogatott edzésén már hasznosíthatták is.

Egyébként a szakadó eső ellenére jó néhány fiatal fiú és lány várta a válogatott érkezését, no és azt, hogy a kiszemeltek közül többektől autogramot kérhessen. A futballisták állták a rohamot, de aztán a szövetségi kapitány már sípszavával jelezte, hogy itt nem klubfoglalkozás, hanem edzés következik. És aztán a mintegy 80 perces edzésen valamennyi játékos zokszó nélkül végezte az előírt gyakorlatokat, még az apróbb sérüléssel bajlódók - Mátyus János, Lisztes Krisztián, Tököli Attila - sem kértek felmentést. A gyors elfutások, szabadrúgások és szögletek után kétkapus játék következett, majd nagy futás a busz felé, amikor a kapitány lefújta az edzést. Ugyanis a kellemetlen eső, ha edzésre megfelel is, sétára aligha.

A toronyépületben aztán Gellei Imre arról beszélt, hogy a válogatott nincs abban a helyzetben, hogy a világ bármelyik csapatát lebecsülje. Pláne nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni a macedónokat, akiknek keretében több, Oroszországban profiskodó futballista is található. Persze, a kapitány bízik abban, hogy nem folytatódik a rossz sorozat, s reméli, hogy szerdán már gólokat is fogunk szerezni. Már csak azért is, mert szeretnék szépen búcsúztatni a kicsit félresikerült futballévet.

Burkovits Ferenc

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről