Vágólapra másolva!
A világbajnoki pótselejtezők befejeztével Európa labdarúgása szép lassan visszatér a régi kerékvágásba, és a hét végén majd mindegyik országban folytatódnak a bajnokság küzdelmei. A francia pontvadászat 14. fordulójának talán legfontosabb meccsét már pénteken megrendezik, amikor is a két gyengélkedő egykori sztárcsapat, az Olympique Marseille és az AS Monaco találkozik egymással.

A Marseille-ben megrendezésre kerülő összecsapáson a tét nem lesz kicsi, hiszen amelyik együttes megszerzi a három pontot, az biztonságosabb távolságra kerül a kisesési zónától, a vesztes viszont ismét visszasüllyed a tabella alsó felébe.

Nem csoda tehát, hogy mindkét oldalon hatalmas a fogadkozás, és különösen a vendégeknél esküdöznek a focisták: begyűjtik a három pontot. Ez persze nem csoda, hiszen könnyen lehet, hogy amennyiben vereséget szenvednek, akkor a tréner, a veterán Tomislav Ivic veheti a kalapját. A mester bizonytalan helyzetét mi sem jelzi jobban, hogy már a játékosok egy része is nyíltan beszél esetleges menesztéséről. "Ivic több hibát is elkövetett, és eljön az idő, amikor ezekért meg kell fizetni. Sokan megkérdőjelezték a taktikáját és azt, hogy állandóan váltogatja a kezdő csapatot. Az edzéseken is vannak olyan dolgok, amik senkinek sem tetszenek" - nyilatkozta például Franck Jurietti, aki szezon közben éppen a Monacótól érkezett a klubhoz. Kérdés, ezek után ott lesz-e a kezdő tizenegyben.

Csapattársa, Jerome Leroy, akit Ivic csak nemrég hívott vissza az első csapathoz a tartalékok közül, már pozitívabban fogalmazott. "Nyernünk kell, különben a legutóbbi, Rennes elleni diadalunk elveszíti jelentőségét. Egy sorozatban elért második győzelem megnövelné az önbizalmunkat. Monacóban az OM-nek mindig jól szokott menni a játék, és ez pszichológiai előnyt jelent a számunkra" - mondta.

Tény, hogy a II. Louis-stadion szinte csak a Marseille elleni meccsekre szokott megtelni, és akkor sem a hazai drukkerek miatt. Az OM fanatikusai most is szép számban várhatók a találkozón, így inkább az Olympique fogja otthon érezni magát. Márpedig a Monaco idegenben eddig nem nagyon remekelt. Didier Deschamps, a nagyhercegség csapatának mestere nem számíthat a sérült Ludovic Giulyra, Marcelo Gallardóra és Rafael Márquezre sem, a német Oliver Bierhoff viszont az ukránok elleni pótselejtezőn elért siker után megújult önbizalommal léphet pályára.

Ajánlat:

A francia bajnokság állása a 13. forduló után

Mindent egy helyen az Eb-ről