Vágólapra másolva!
Garami József lett az FTC szakmai igazgatója és új vezetőedzője. A döntés bejelentését követően Szeiler József klubigazgató kijelentette: egyedül döntött az edzőkérdésben.

- Nem gondolt még arra, hogy le kellene vonnia a konzekvenciát, és illene lemondania tisztségéről?
- Már miért kellene lemondanom?

- Azért, mert szerintem ön nem sportvezető, hanem ítéletvégrehajtó.
-
Mit ért ezalatt?

- Azt, hogy a tulajdonos utasítására hívatta be este kilencre Csankot, és mondott fel neki.
-
Egyedül én döntöttem a szerződésbontásról. Nem tagadom, természetesen tájékoztattam a tulajdonos Várszegi Gábort és a klubelnök Furulyás Jánost. Mindketten beleegyeztek a döntésbe.

- Csak nem akarja azt mondani, hogy Várszegi Gábor öntől tudta meg, hogy menesztette Csankot?
-
Ha úgy tetszik, akkor azt mondom, hogy igen, tőlem tudta meg. Amikor Várszegi megvette a Fradit, engem bízott meg az ügyvezetői teendők ellátásával. Teljhatalmat adott. Én kötöm a szerződéseket, én bontom fel őket, őt egyetlen dolog érdekli: az eredmény.

- Kedden délután beszéltünk telefonon, és ön azt állította, hogy az edzőkérdés nem szerepel napirenden. Miért?
-
Most már elmondhatom. Hétfőn már meghoztam a döntést, hogy kezdeményezni fogom a szerződésbontást. Úgy gondoltam, hogy kedden nem lesz tárgyalás az edzőkérdésben. Viszont tárgyaltam futballisták átigazolásáról, és megtudtam, hogy több klub is versenyben van egy-egy játékosért. Az általam elképzelt új szakmai stábbal szerettem volna minél előbb egyeztetni, nehogy lemaradjunk a kiszemeltekről. Csank Jánost szerettem volna korábban a klubházba kéretni, ám szerencsétlen egybeesés folytán ő majdnem egész napos tévéfelvételen volt, így csak este kilenckor tudott bejönni. Amikor találkoztunk, öt perc múlva már ment a kommüniké a sajtónak.

- Mikor és mennyi idő alatt egyezett meg Garami Józseffel?
-
Nagyon gyorsan megegyeztünk, ugyanis Garami József Várszegi Gábor társaságában Hollandiában volt, és kedden este fél tizenegy körül érkezett vissza Pestre. Még éjjel leültünk, és szerda délelőttre megegyeztünk.

- Ugye, ezt nem mondja komolyan?
-
Bármilyen hihetetlen, így van. Korábban is beszéltem ugyan Garamival, de akkor csak arról, hogy szándékozik-e még valaha valamelyik csapat kispadjára ülni.

- Mi történik, ha Garamit az MTK nem adja oda a konkurenciának, és nem járul hozzá a szerződésbontáshoz?
-
Mielőtt megállapodtunk volna Garamival, egyeztettem Fülöp Ferenccel, az MTK klubigazgatójával, aki áldását adta a szerződésbontásra. Így Garami József január 1-jétől másfél éven át az FTC szakmai igazgatója és vezetőedzője lesz.

- Csoda, hogy egyetlen éjszaka erre is volt ideje. És most, hogy elküldte Csankot, és szerződtette az új szakmai stábot, elégedett?
Elégedett akkor leszek, ha majd a csapat is úgy produkál, ahogy a szurkolók elvárják.

- Garami József a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy erősíteni kell a keretet. Hogy állnak az átigazolásokkal?
-
Remélem, nem vagyunk lépéshátrányban. Ezért is örülök, hogy gyorsan tudtuk szerződtetni Garamit. Mivel a keretünkben elég sok légiós van, úgy gondolom, hogy külföldről egy-két futballistát tudunk szerződtetni, míg a többi hiányposztot itthonról próbáljuk megoldani.

- Mi lesz azokkal a focistákkal, akikre nem tartanak igényt?
A szakmai stábbal egyeztetve, egy-két napon belül nyilvánosságra hozzuk, kik azok, akikkel az FTC nem kíván szerződést hosszabbítani.

Burkovits Ferenc - Kiss László

Ajánlat:

Mindent egy helyen az Eb-ről