Vágólapra másolva!
Oliver Kahn, a Bayern München kapusa úgy érzi, elege van a futballból, mert túl sok meccset játszanak. Szerinte egyébként a szombati, Kaiserslautern elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés fontosabb, mint a szerdai, manchesteri BL-találkozó.

A harminckét éves sztár így nyilatkozott: "Az idei menetrendünk förtelmes, néha már úgy érzem, hogy utálom a futballt. Egész nap csak focizok, tréningezek, hazamegyek és alszom, nem csinálok semmi egyebet. A szezon kezdete óta heti két meccset játsszunk, már nagyon fáradt vagyok" - bukott ki a tavalyi Aranylabda-választáson - Owen és Raúl mögött - harmadik helyen végzett kapus, akit a posztján sokan a világ jelenlegi legjobbjának tartanak.

A hálóőr szerint a szombati, Kaiserslautern elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés fontosabb, mint a szerdai, manchesteri BL-találkozó. "A Bajnokok Ligájában valószínűleg akkor is bejutunk a negyeddöntőbe, ha Manchesterben kikapunk, a Bundesligában viszont csak akkor marad esélyünk bajnoki címünk megvédésére, ha nyerünk Kaiserslauternben" - vélekedett Kahn. A müncheniek a BL-ben a második helyen állnak az A csoportban, a szintén nyolc pontos Manchester United mögött, és négy pont az előnyük a harmadik helyezett Boavista előtt.

A Bundesligában három ponttal vannak lemaradva a vezető Bayer Leverkusentől, és kettő az előnyük a Kaiserslauternnel szemben. "Még soha senkinek nem sikerült négyszer egymás után megnyerni a német bajnokságot. Történelmi lehetőség előtt állunk, mindent ennek kell alárendelnünk. Persze az sem baj, ha a Bajnokok Ligája-sikerünket is meg tudjuk ismételni, de a Bundesliga most mindennél fontosabb."

Ajánlat:

A Bayern nyerte a müncheni rangadót

Korábban: