Vágólapra másolva!
Egy döntetlent és egy vereséget követően a tavaszi harmadik fordulóban a ZTE megszerezte első győzelmét. A zalaiak a nyitányon az Üllői úton szenvedtek 2-0-s vereséget, de talán még fájóbb volt a Vasas elleni, otthoni 2-2-es döntetlen. Aztán múlt pénteken Kenesei Krisztián beindult: mesterhármasával nyert 3-1-re a ZTE Győrben.

Fotó: SZTÁR Sport
Kenesei szíve szerint Ausztriában vagy Izraelben próbálná ki magát
- Melyik gólját emelné ki a három közül?

- Maradjunk annyiban, szerintünk a második gólja volt a legszebb: ballal, kapásból találta el a labdát...
- Ebből is látszik, nem csak támaszkodásra használom a balt... Azért kellett gondolkodás nélkül lőnöm, mert nem lett volna idő kezelgetni a labdát.

- A győzelmet egy elhunyt győri ismerősének ajánlotta, ez rendkívül sportszerű gesztus volt a részéről.
- Volt győri játékostársaimmal egy közös ismerősünk autóbalesetben életét vesztette. A meccs reggelén tudtam meg a hírt, azt hiszem, ennyivel tartoztam az elhunytnak.

- A ZTE-t megelőzően Győrben játszott. Kellemes vagy kellemetlen ilyenkor egykori együttese ellen pályára lépni?
- Nekem kellemes, nekik, gondolom, kellemetlen. Komolyra fordítva a szót: én nagyon megszerettem Győrt, a közönséget, a csapattársakat. Éppen ezért vártam a mérkőzést, de nem volt bennem különösebb izgalom.

- Az MTK és a ZTE között a tabellán csökkent a különbség. Van reális esélye a Zalaegerszegnek behozni a hátrányt?
-
Sok ez a tíz pont. Ez körülbelül azt jelenti, hogy nekünk négyszer kellene nyerni, míg az MTK-nak négyszer veszíteni. Ezt nem lehet célul kitűzni. Persze, bármi megtörténhet: az MTK vezetett Debrecenben, aztán kikapott. Mégis az a véleményem, hogy ezt a bajnokságot csak az MTK veszítheti el.

- Miért szerepelt gyengébben az együttes az FTC és a Vasas ellen?
- A Fradi ellen két lehetőségünk volt az első félidőben, nekem egy kapufám, Waltnernak egy helyzete, de összességében az FTC motiváltabb volt, nyernie kellett, hogy felzárkózzon. A Vasas ellen javítanunk kellett volna, de végül örülhettünk a döntetlennek, mert a kilencvenedik percben egyenlítettünk. Nekünk hat-hét helyzetünk volt, a Vasasnak csak kettő, de ugyanúgy két gólt rúgott, mint mi. Ez volt a fő baj.

- Levont valamilyen következtetést abból, hogy ott lehetett a válogatott ciprusi túráján?
- Az a kapitány dolga, hogy kit hív meg a keretbe, s kit nem. Örülök, hogy Cipruson mind a két meccsen játszhattam. Úgy érzem, rám fért a meghívás, mert huzamosabb ideje gólerős vagyok. Gellei Imre kapitányságát megelőzően Bicskeinél utoljára a lengyelek ellen tíz percig szerepeltem címeres mezben. Ahogy azon a meccsen, úgy a teljes Bicskei korszakban keveset rúgtam labdába a válogatottban.

- Drágán vette meg a ZTE, így érdeke lehet, hogy előbb-utóbb eladja. Van ajánlata?
- Erre szoktam félig tréfásan azt mondani, hogy ajánlat mindig van. Komolyabban meg azt, hogy a vezetők döntenek a sorsomról. Én személy szerint kipróbálnám magam külföldön.

- Képességei szerint melyik külföldi bajnokságba férne be?
- Izraelben és Ausztriában a legjobb csapatokban nagyon jól lehet keresni, s szerintem ezekbe az együttesekbe be is tudnék kerülni.

Thury Gábor

Ajánlat:

A 25. forduló eredményei

Korábban:

Kenesei kiütötte a Győrt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!