Vágólapra másolva!
A legfrissebb UEFA-hírújság szerint az Európa Labdarúgó Szövetség április 25-én tartandó huszonhatodik kongresszusán bekerülhet a végrehajtó bizottságba Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is. Bozókyn kívül még tizennégyen pályáznak a hét helyre, ebből négyen újraválasztani szeretnék magukat.

Mint minden sportágban, így a labdarúgásban is nagyon fontos, hogy sportdiplomáciai szinten is képviseltesse magát egy ország. A legújabb UEFA-flash szerint a huszonhatodik UEFA-kongresszuson feltöltik az európai szövetség végrehajtó bizottságát. Hárman, a francia Claude Simonet, az ír Des Casey és a cseh Frantisek Chvalovsky ugyanis végleg távozik, míg négy másik tagnak lejárt a mandátuma. Ám a török Senes Erzik, a spanyol Angel Maria Villar Llona, az orosz Vjacseszlav Koloskov és a svájci Giangiorgio Spiess ismét jelölteti magát.

A hét helyre összesen tizennégyen pályáznak, köztük a magyar Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is. Bozókynak olyan ismert szakemberekkel kell "megküzdenie", mint a világ egykori legjobbja, a háromszoros Aranylabdás francia Michel Platini, az ismert lengyel sportdiplomata, a magyarul kiválóan beszélő egykori játékvezető Michal Listkiewicz, illetve a Dinamo Kijev elnöke, Hrihorij Szurkisz.

Pincési László

Ajánlat:

Új stadion épülhet Budapesten a foci-Eb-re

Mindent egy helyen az Eb-ről