A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A lemondott Henri Michel helyett minden bizonnyal ismét Franscesco Scoglio lesz a tunéziai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Michel a magas elvárások és az állandó nyomáskényszer miatt mondott le. Utóda, Scoglio tavaly a vb-selejtezők közepén mondott le a posztról, ám úgy tűnik, a vezetők és a játékosok csak benne bíznak.

Tunéziai lapértesülések szerint újra Franscesco Scoglio lesz az észak-afrikai ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya. Scoglio korábban már betöltötte a posztot, ám tavaly, az Afrika-kupa és a vb-selejtezők közepén lemondott, s elfogadta az olasz másodosztályú Genoa ajánlatát. Helyettese a német Ekhard Krautzen lett, akivel ugyan kiharcolta a válogatott a világbajnoki részvételt, ám az afrikai kontinensbajnokságon, ahol a gárda csúfosan leszerepelt már a francia Henri Michel irányított. Miután a szövetség kirúgta Michel segítőjét, a francia szakember is megvált posztjától.

Scoglio két okból is jó választásnak tűnhet: egyrészt a szövetség bízik benne, hiszen két éve az Afrika-kupa elődöntőjébe vezette a válogatottat. Másrészt a játékosok szeretik, a hírek szerint éppen az az öt labdarúgó forszírozza a legjobban a dolgot, akik Genoában is együtt dolgoztak a trénerrel (és akik közül négyen, Mhadhebi, Gabsi, Bouzaiene és Boisfer még mindig ott játszanak). "Scoglio az egyetlen, aki orvosolni tudja a problémáinkat. Nemcsak ismeri a taktikai repertoárunkat, de jelenleg is együtt dolgozik több tunéziai játékossal, ez pedig magabiztossá tehet bennünket" - nyilatkozta egy a neve elhallgatását kérő játékos.

A hét közepén Tunézia 0-0-s döntetlent ért el Norvégiával szemben, a válogatottat akkor az ideiglenesen megbízott Amman Souayah, Kemmaies Labidi kettős irányította.

Pincési László

Ajánlat:

A harminckettek

Korábban:

Lemondott a tunéziai szövetségi kapitány

Fórum:

Ki nyeri a foci VB-t?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!