Vágólapra másolva!
Az MTK az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszott, győzelme teljesen megérdemelt.

MTK - Sopron 1-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 500 néző
vezette: Solymosi
MTK: Hajdu - Horváth L., Komlósi, Elek - Mónos (Branezac 71.), Zavadszky, Lazic, Füzi (Madar 88.) - Bori, Juhász (Buzsáky 67.), Illés
Sopron: Farkas - Perger (Orabinec 46.), Vincze, Szabados, Fehér, Tóth I. - Pintér, Somogyi, Horváth R. (Csiszár 46.) - Tóth M., Sira (Javrujan 62.)
gól: Zavadszky (5.)
sárga lap: Horváth L. (35.), Lazic (74.), illetve Tóth M. (87.)

Nem túlzás: rá sem lehet ismerni az őszi MTK-ra. A kékek a Sopron elleni mérkőzésen tényleg csak a győzelemnek örülhettek, igaz, annak viszont nagyon. A tavaszi hat fordulóban négy vereséget is begyűjtő hazaiak szerda este viszont teljesen megérdemelt sikert győzelmet arattak, mivel a vendégeknek ha hiszik, ha nem, egyetlen helyzete sem akadt a 90 perc során. A mindent eldöntő találat Zavadszky nevéhez fűződik, aki az ötödik percben jól fordult le védőjéről a tizenhatoson belül, azonnal lőtt, és a takarásban lévő soproni kapus, Farkas Balázs későn vette észre a kapu közepébe vágódó labdát (1-0). Az első félidő hátra lévő részében futball nem, "gyömöszölés" annál inkább volt a gyepen, s bizony mindenki jól járt a szünet békéjével.

A második játékrészben az MTK Zavadszky és a becserélt Branezac révén egy-egy kapufát lőtt, gólt azonban nem, s mivel a Sopron a mezőnyben ugyan jól harcolt, ám továbbra is teljesen veszélytelenül támadgatott, nem is maradhatott el az MTK sikere. Persze, már ha sikernek könyvelik el a kék-fehér szurkolók ezt a győzelmet, elvégre ezen az estén valóban csak és kizárólag a három pont begyűjtésének örvendhettek. A látottakat pedig talán már hazafelé el is felejtették. Nem volt nehéz.

Bognár György (MTK): "Az elmúlt hét végén több szempontból is szomorkodhattunk, de ezúttal a játékosok alaposan megdolgoztak a győzelemért, s hiszem, hogy a jövőben is több okunk lesz az örömre. Futballistáink nagyon akarták ezt a győzelmet, meg is érdemelték."

Simon Tibor (Sopron): "A csapat rendkívül fegyelmezetten futballozott, játékosaink közül többen a maximumot hozták ki magukból, persze néhányuk esetében a képességek meglehetősen behatároltak. Bognár Gyuri nagyon jó taktikát dolgozott ki ellenünk, s a játék képe alapján megérdemelt az MTK győzelme."

Mindent egy helyen az Eb-ről