Vágólapra másolva!
Amikor az UEFA-kupa elődöntőinek sorsolását elkészítették, egész Milánó ujjongott, hiszen a két olasz együttes külön ágra került, vagyis lehetővé vált a milánói házidöntő. Az első mérkőzések után erre azonban minimálissá vált az esély, hiszen mind az Inter, mind az AC Milan vereséget szenvedett, és hatalmas szenzáció lenne, ha mindkét gárda fordítani tudna a visszavágón.

Erre nagyobb esélye papíron az Internazionlénak van, hiszen a kék-feketék "csak" egy góllal kaptak ki az első meccsen, igaz, ezt hazai pályán tették, vagyis idegenben kellene megfordítaniuk a párviadalt. Noha Héctor Cúper már a visszavágó után azt nyilatkozta, hogy korai lenne leírni együttesét, és mindent meg fognak tenni a döntőbe kerülés érdekében, a várható összeállítás megint mást árul el. Az argentin mesternek persze több játékosa szerepeltetésétől kényszerűségből kell lemondania, a kapus Francesco Toldo és a hátvéd Iván Córdoba ugyanis eltiltás miatt nem játszhat, és a sérültek többsége is a hátsó alakzatból dőlt ki. Ez a csapatrész így meglehetősen érdekesen fog összeállni: Alberto Fontana kapuja előtt a védelem tengelyében Marco Materazzi partnere az általában a középpályán szereplő Luigi di Biagio lehet, a bal oldalon pedig vagy a szintén középpályás (és legtöbbször támadó feladatokat ellátó) Andrés Guglielminpietro, vagy pedig az ificsapatból felhívott Ferraro szerepel majd, aki eddig egyetlenegyszer sem szerepelt a felnőttek között.

A támadósorban Christian Vieri várhatóan megint pihenőt kap, ott lehet viszont a kezdő tizenegyben Ronaldo. A másik oldalon a japán Ono Sindzsi és a lengyel Thomas Razsa fog hiányozni eltiltás miatt, a védő Glenn Loovens pedig sérülése okán nem léphet pályára. Ennek ellenére a Feyenoord szurkolói nagyon bíznak benne, hogy csapatuk megőrzi előnyét, és május 8-án ismét láthatják majd kedvenceiket a De Kuip-stadionban: az UEFA-kupa döntőjére ugyanis Rotterdamban kerül majd sor.

A másik ágon már az első meccsen eldőlni látszott a továbbjutás, a Borussia Dortmund ugyanis valósággal legázolta az AC Milant, és 4-0-s győzelmet aratott. Az olaszok edzője, Carlo Ancelotti szerint még mindig van esélyük a döntőbe kerülésre, és a németek mestere, Matthias Sammer sem volt hajlandó a fináléról beszélni, ugyanakkor nagy a valószínűsége, hogy az összecsapás unalomba fullad. A milánóiak számára immár sokkal fontosabb az, hogy a bajnokságban odaérjenek a negyedik helyre, és bejussanak a Bajnokok Ligájába, ráadásul a kisebb sérüléssel bajlódó Paolo Maldini és Ruí Costa, valamint az eltiltott Ambrosini kihagyja a találkozót. Ott lesz viszont a kezdő tizenegyben Andrij Sevcsenko, akinek a vezérletével a rossonerik várhatóan az első perctől kezdve rohamozni fognak. Ha azonban nem sikerül gyorsan gólt szerezniük, akkor hamar elveszíthetik a lendületüket. A németeknél a legnagyobb kérdés az, hogy Sammer kockáztatja-e annak az öt játékosnak a szerepeltetését, akik mindössze egy sárga lapnyira vannak az eltiltástól: Sztevics, Amoroso, Metzelder, Rosicky és Oliseh van ilyen helyzetben.

Mindent egy helyen az Eb-ről