Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupagyőztes Feyenoord futballszurkolói botrányt okoztak Rotterdamban, míg a vesztes Dortmund-hívek fegyelmezetten távoztak szerda esti, fordulatos meccsük után. Bert van Marwijk, a rotterdami gárda szakvezetője úgy véli, hogy csapatának sikere nagyon nagy jelentőségű a holland labdarúgás számára, miután a válogatott nem jutott ki a május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű világbajnokságra.

A győzelem ünneplése békésen indult, de aztán elfajult a helyzet: az örömittas helybeliek kirakatokat törtek be, és kövekkel támadtak a rendőrökre, akik vízágyúkkal próbálták megfékezni őket. Hírügynökségi jelentések szerint a belvárosban hajnali 4 óráig polgárháborús állapotok uralkodtak.

A 3-2-re hazai győzelemmel végződött finálé alatt mintegy 100 - nagyrészt erősen ittas - hollandot vettek őrizetbe, majd az utcai harcok során további több tucat Feyenoord-rajongót állítottak elő.

Bert van Marwijk, a Feyenoord edzője úgy véli, hogy csapatának sikere nagyon nagy jelentőségű a holland labdarúgás számára, miután a válogatott nem jutott ki a nyári világbajnokságra. "Fontos a siker, hiszen a szurkolók így nem vesztik el hitüket. Óriási meccs volt. Kétszer is azt hittük, hogy padlóra küldtük a Dortmundot, de a németek majdnem felálltak. Be kell vallanom, kis híján hosszabbítás lett" - mondta a tréner.

Kollégája, Matthias Sammer a bírót hibáztatja, mert a 33. percben kiállította Jürgen Kohlert, ráadásul még tizenegyest is ítélt, amelyet Pierre Van Hooijdonk értékesített. "A játékvezető túl szigorúan alkalmazta a szabályt. Döntőben ilyet nem szokás befújni. Bár később remekül küzdöttünk, a három buta hibánk túl sok volt" - nyilatkozott az egykori védő.

A visszavonuló 36 éves Kohler csak saját magát okolja: "Szép pályafutást zárok le, de a tiszta lapomra most egy fekete pont került. Hibáztam, utolsó emberként cselezni próbáltam. Nem kellett volna" - mondta a világ- és Európa-bajnok hátvéd.

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri az UEFA kupát?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!